Política

Tortosa invertirà 4,5 milions en obres municipals el 2018

La construcció del complex d’aigües i la urbanització de la plaça de la Catedral seran les principals actuacions

El ple de l’Ajuntament aprovarà el 20 de novembre el pressupost

El ple de l’Ajuntament de Tortosa aprovarà el 20 de novembre el pressupost municipal del 2018. Uns comptes que seran de 35,2 milions d’euros en el cas de l’Ajuntament i que, si hi incloem les societats municipals, pujaran fins a 69,9 milions d’euros. “Tot i que la dinàmica econòmica és més favorable que els últims anys, el grau d’incertesa encara és rellevant”, va manifestar l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, amb relació al fet que encara no hi ha ni pressupost de la Generalitat ni de l’Estat per al 2018. Amb tot, el govern municipal (PDeCAT i ERC) sosté que el pressupost municipal consolida el punt d’inflexió iniciat enguany i que hi haurà un creixement de les actuacions gràcies a l’esforç de contenció de la despesa fet en exercicis anteriors.

El capítol d’inversions tindrà una partida de 4,5 milions d’euros, 1,6 dels quals es finançaran amb recursos propis. Durant el 2018 es reduirà en 1,9 milions d’euros el pagament de passius financers i la ràtio d’endeutament serà d’un 60%.

Pel que fa a les principals inversions, seran la construcció del complex d’aigües, amb un pressupost de 2,2 milions, i la urbanització de la plaça de la Catedral, amb una partida de 350.000 euros. En aquest darrer cas, però, encara s’ha de redactar el projecte d’urbanització de l’espai on es van localitzar restes romanes i concretar quina part s’executa el 2018 i quina es deixa per al 2019.

LA FRASE

Els comptes seran expansius en l’àmbit de les inversions, recuperem la capacitat inversora.
Ferran Bel
ALCALDE DE TORTOSA

Reus s’obre al pressupost participatiu

Des del 27 de novembre fins al 17 de desembre, els ciutadans majors de 16 anys i empadronats a Reus podran presentar les seves propostes de cara al pressupost participatiu de l’any vinent. La partida de 750.000 euros prevista dies enrere després de validar-se en sessió plenària es destina a projectes per fer de la capital del Baix Camp “una ciutat millor”, en paraules de la regidora de Participació Ciutadana i Transparència, Montserrat Flores. Les aportacions poden fer-se a través del web reus.participa.cat, i a finals de febrer del 2018 s’obriran les votacions entre les quaranta propostes finalistes. Aquest és el primer cop que el consistori reusenc impulsa una iniciativa com aquesta. “És un projecte molt complex i ha costat molt lligar-lo, per això no l’hem pogut presentar fins ara”, va manifestar Flores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries