Política

El PSC s’espolsa la pressió pels pactes a cop de triomfalisme

El líder socialista, aclamat amb crits de “president” pels ex-Unió, defensa la seva aliança en pro de “la unitat civil”

El candidat del PSC al 21-D, Miquel Iceta, va ser rebut amb crits de “president” en l’acte d’Units per Avançar (el nou partit o “start-up”, com el va anomenar Ramon Espadaler) dels ex-Unió. Era el primer acte que feien plegats des que es va anunciar la seva “aliança pel seny i pel catalanisme”. Els crits amb què va ser aclamat Iceta lligarien amb les intervencions posteriors: el PSC ven les possibilitats de fer president el seu candidat i d’aquesta manera s’espolsa la pressió –i també la nosa electoral que li pugui fer– de Cs i el PP demanant-li que aclareixi futurs pactes. En la Trobada d’Economia de s’Agaró, on Iceta va intervenir abans de l’acte a Barcelona, va reiterar que no pactarà amb els independentistes. Sobre Cs, amb qui es disputa el lideratge del constitucionalisme a Catalunya, s’ha limitat a dir que no farà presidenta Inés Arrimadas. Davant de l’auditori democristià –unes 200 persones–, Iceta va defensar que la seva aliança entronca “amb la idea d’unitat civil que ens ha llegat el catalanisme” i permetrà “aixecar aquest país novament” i recuperar “la germandat, la prosperitat, el seny i l’estabilitat”: “Volem abandonar la recerca permanent d’excuses i fracassos.”

Espadaler, número 3, que en un determinat moment va citar Cambó, va ensenyar el camí. “Farts de ballar el mambo al ritme de la CUP”, va instar els militants a “deixar-se de punyetes”: “Fins al 21-D hem de treballar perquè Iceta sigui el pròxim president.” “Ens tiren pedres d’un costat i de l’altre”, hi va afegir, realçant el paper de frontissa del PSC, que va vaticinar que “creixerà”. Abans, Carlos Losada, portaveu d’Units per Avançar, que va en els darrers llocs de la llista, havia arribat a assegurar que disposen d’enquestes que els donen 25 diputats (ara el PSC en té 15) i que compten a fer créixer fins a la trentena. Davant dels empresaris, a s’Agaró, Iceta va reblar la idea de la “reconciliació” amb què insisteix aquests dies.

En la clausura de la reunió de la Internacional Socialista, a Barcelona, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va carregar contra l’alcaldessa Colau, per “caure en el cantó equivocat”, i el PP i Cs pel seu “immobilisme” davant la situació a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona