Política

Eleccions 21-D

La CUP presenta la llista per Girona davant el col·legi Verd

La formació vol reflectir la diversitat territorial i de lluites que hi ha a les comarques gironines

La llista incorpora alcaldes, regidors i persones vinculades a diversos moviments

Una llista que vol “reflectir la diversitat territorial i de lluites que hi ha a les comarques gironines”, amb una “aposta important per l’ADN de la CUP, que és el municipalisme”, amb la incorporació de regidors i alcaldes, i també la presència de persones vinculades a diversos moviments com ara la lluita sindical, la defensa del territori i la lluita contra les retallades. D’aquesta manera va presentar la candidata de la CUP-Crida Constituent per Girona a les eleccions del 21-D, Natàlia Sànchez, els membres d’aquesta candidatura, que inclou, entre d’altres, alcaldes i regidors dels governs de Celrà, Verges i Viladamat. Sànchez, de Figueres, també va fer una crida a la gent perquè es faci seva “la campanya” i acudeixi a les assemblees locals de la CUP per implicar-se en les accions fetes. I va recordar que la CUP –que començarà la campanya el dia 4 a la nit amb accions simultànies descentralitzades– ha obert un formulari perquè la gent faci d’apoderada durant la jornada electoral.

L’acte de presentació de la candidatura es va fer ahir al matí davant el col·legi Verd de Girona per “reivindicar l’esperit de l’1 d’octubre” i el seu resultat, segons va explicar la número 3 d’aquesta llista electoral, la regidora de la CUP a Girona, Laia Pèlach. “Aquest també és un escenari, un espai, de la violència de les forces d’ocupació. Ni oblidem, ni perdonem”, hi va afegir Pèlach, que va ser la primera de fer els parlaments, seguida per Albert Sunyer, representant del Partit Pirata en la candidatura. Sunyer va explicar que el seu partit dona suport a la candidatura perquè és “l’única opció que té clar que la República s’ha de construir des de baix i partint de la democràcia directa”.

LA FRASE

Des de les comarques gironines, podem fer efectiva la República i plantar cara al 155
Natàlia Sànchez
Candidata de la cup-crida constituent a girona

“Hem apostat per fer caure moltes caretes”

Benet Salellas, el diputat gironí sortint, va reivindicar la feina feta per la CUP durant aquests dos anys al Parlament com a “actor imprescindible que ha fet avançar aquest país cap a la sobirania”. A més, va dir que “com a CUP, hem apostat per fer caure les caretes”, i hi va afegir que s’ha vist “el rostre real del PSC” i “l’absoluta indeterminació de Catalunya en Comú” que és, a la pràctica, “l’abstenció”. També, les caretes de les institucions del règim del 78, sobretot, de l’administració de justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona