Política

Mundó reclama el vot útil per tenir un “govern fort”

Més de quatre-centes persones van assistir a l’acte de campanya dels republicans al Teatre de Blanes celebrat ahir

Marta Rovira diu que “el bloc del 155 ha degradat l’estat de dret”

El número 5 de la candidatura d’ERC per Barcelona i conseller de Justícia cessat per l’Estat, Carles Mundó, va reclamat ahir a Blanes que els independentistes facin un vot útil i donin suport amb un “resultat esclatant” a la llista dels republicans. Segons ell, i “des del màxim respecte al president Puigdemont”, el partit ha de “jugar les cartes que té més a l’abast”, i això comporta la formació d’un “govern fort”. Aquest objectiu va insinuar que no s’aconseguiria encara que el president cessat pogués tornar a Catalunya, perquè “immediatament el tancarien a la presó”. “Hem de ser realistes”, va insistir, perquè “malauradament, per més just que sigui que des de l’exili tinguin l’aspiració màxima de representar els ciutadans, que Puigdemont pugui tornar i exercir el càrrec és poc més que un desig”.

Mundó va fer aquestes declaracions en un míting multitudinari organitzat ahir al Teatre Municipal de Blanes, al qual van assistir més de 400 persones per escoltar també Marta Rovira, Joan Tardà, Rubèn Wagensberg, Jenn Díaz i Roger Torrent. La secretària general d’ERC i candidata per Barcelona, Marta Rovira, va denunciar que “el bloc del 155 s’ha posat d’acord per degradar l’estat de dret”, i va afegir que aquesta és la raó per la qual el seu cap de llista i vicepresident del govern cessat, Oriol Junqueras, continua a la presó, “perquè estem davant un Estat demofòbic al qual li fa por que ERC tingui un candidat que pot liderar la construcció de la República catalana”. La candidata va subratllar: “Ells parlen d’impossibles que nosaltres fem possibles.”

Roger Torrent, número 2 per Girona, va considerar que “Junqueras “fa por al bloc del 155 i és per això que és a la presó”. Pel candidat gironí, “ni el bloc del 155 ni l’Estat espanyol juguen net”, però va mostrar-se sobretot sorprès per l’actitud dels socialistes: “Ho podíem esperar del PP i de Cs, però del PSC no. Històricament el PSC havia representat, en gran part, l’antifranquisme, i ara és el primer a anar a la Junta Electoral per prohibir els llaços grocs.”

Per la seva banda, el també membre de la llista barcelonina Rubèn Wagensberg va opinar, en la mateixa línia expressada per Mundó, que “s’han de preveure tots els escenaris possibles” per a l’endemà del 21-D, i va fer notar que “potser hi haurà gent que no podrà tornar per ser investit president”. La seva posició és clara: un govern fort, ja que “l’única manera de fer-los tornar és aconseguint la independència, perquè aleshores ningú no podrà impedir que vinguin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona