Política

eleccions 21-D

Rovira reivindica la tasca de govern d’ERC per continuar-la

En l’acte central de campanya a Girona, la candidata republicana afirma que són “garantia de República”

Dolors Bassa denuncia la “justícia social” d’un PSC “que balla dalt dels escenaris”

La secretària general d’ERC i número dos per Barcelona, Marta Rovira va reivindicar la feina de govern del partit republicà tot destacant “l’esforç fiscal” fet per la conselleria d’Economia d’Oriol Junqueras i va instar a continuar-la en les eleccions del 21-D. En l’acte central de campanya d’ERC, celebrat ahir al vespre en un Auditori de Girona ple i amb més bufandes i llaços grocs que estelades, Rovira va contestar a la líder de Cs, Inés Arrimadas, tot recordant que “ERC ha governat per a tothom i per l’interès general del país; no per a la meitat dels catalans”. “Quan ERC ha governat ha estat perquè ho han decidit els ciutadans de Catalunya, no per la dictadura del 155”, va reblar.

La cap de llista per Girona, Dolors Bassa, rebuda dempeus, va recordar que feia vuit dies que havia sortit d’Alcalá-Meco i que el d’ahir era el segon míting en què participava “perquè després de trenta-tres dies tancada, costa”. Sobre la sortida de la presó, Bassa va destacar que no pot estar contenta sabent que hi ha quatre persones empresonades –“57 dies els Jordis i 42 dies l’Oriol i en Forn”– i part del govern a l’exili. En el seu discurs, Bassa va reivindicar també la feina de govern d’aquests dos anys “impulsant mesures com la llei de renda garantida”. En aquest punt, Bassa va denunciar l’actitud del PSC: “No puc entendre que hi hagi polítics empresonats mentre algú balla dalt dels escenaris. Algú que no fa gaire s’omplia la boca de justícia social. Això és la justícia social de la qual parla el PSC?”

Carme Forcadell, número 4 de la llista republicana per Barcelona, en un to abrandat, va instar “a plantar cara al 155” amb “el vot útil que és Esquerra”. Forcadell va destacar que “ERC és garantia de bon govern” tot recordant que en els 86 anys d’història del partit no hi ha hagut cap cas de corrupció.

El número 2 d’ERC per Girona, Roger Torrent, va explicar que fins ahir no havia pogut abraçar la cap de llista gironina, Dolors Bassa. Torrent va apel·lar també “al bon govern d’ERC” i a les desigualtats de campanya, argumentant que el partit republicà és l’única candidatura que té el cap de llista a la presó. “L’Oriol és a la presó per raons polítiques i perquè és la principal amenaça política al bloc del 155”, va destacar.

Anna Caula, número 3 de la llista gironina, va fer una crida a la fermesa i la rebel·lia, i Judit Calveras, 7 per Girona, va defensar la feina “crítica” de l’escola catalana. Ruben Wagensberg, número 9 per Barcelona, va assenyalar ERC com a única opció per “derrotar el 155 i Ciutadans”. El llibreter Guillem Terribas, que tanca la llista gironina, va presentar l’acte i va dir que el 21-D “s’ha de guanyar per 5-0 a Madrid”.

LA FRASE

Hi ha polítics a la presó mentre algú, que s’omple la boca de justícia social, balla dalt dels escenaris
Dolors Bassa
cap de llista d’ERC PER GIRONA

Rovira vol “exercir sobiranies i reduir dependències”

ERC va voler posar l’accent al matí a explicar el seu programa electoral, resumit en 50 grans mesures, en un acte al Macba amb els candidats territorials. La presidenciable de facto, Marta Rovira, va reclamar un “mandat democràtic potent” el 21-D que pugui donar lloc a un govern “molt fort, divers i ampli”, que faci una aposta per “exercir sobiranies” amb la represa de mesures aturades pel TC o el 155, i la “reducció de dependències”, sobretot les econòmiques respecte al govern estatal però també als bancs. ERC va exhibir com a aval la feina els últims anys de les seves conselleries, amb la consecució de fites “que deien que eren impossibles”, com ara el tancament de la presó Model, l’aprovació de la renda garantida, el desplegament de l’Agència Tributària, l’augment de recursos per a educació i sanitat, i el sanejament dels comptes. Rovira prioritza ara “revertir” decisions sobrevingudes arran del 155, com ara la restitució, si ell vol, del major Trapero com a cap dels Mossos, la recuperació de les delegacions a l’exterior i el desbloqueig de totes les partides d’ajuts i convocatòries congelades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona