Política

ERC defensa que l’escola catalana “no es toca”

La candidata Judith Calveras reclama des de la UdG “un sistema de beques que desenvolupi uns preus condicionats al poder adquisitiu dels estudiants”

La candidata d’Esquerra Republicana per Girona Anna Caula va deixar clar, ahir en un acte de campanya a la Facultat de Ciències de la UdG, que el model d’escola catalana “no es toca”. Caula hi va afegir que “és un model d’èxit tot i els esforços del bloc del 155, que fa temps que desenvolupa una estratègia d’assetjament i difamació del model d’escola, i que té com a objectiu la imposició d’un model de segregació als centres catalans per instrumentalitzar la llengua i fer guerra identitària”. Caula hi va afegir que “la defensa d’aquest model és compartit per una amplíssima majoria de la societat catalana, més enllà de les opcions polítiques de les famílies”.

La candidata republicana va explicar que Esquerra defensarà la creació “d’un pacte nacional per a l’educació que basteixi un projecte educatiu de país, que millori el finançament i la inversió, com un dels pilars fonamentals de la República catalana i de progrés de tota la ciutadania”.

Per la seva banda, Judit Calveras, candidata d’ERC per Girona, va defensar que “cal crear un sistema de beques que desenvolupi uns preus totalment distributius condicionats al poder adquisitiu dels estudiants”. Calveras va explicar: “Com a filla del model d’educació pública, hi crec fermament com uns dels pilars bàsics de l’estat del benestar, com a garant de la cohesió social i de la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.”

La cap de llista de les JERC, Rut Ribas, va reivindicar la República com a opció per construir un futur millor” i per evitar “l’exili juvenil”. “Ens han dit que hem despertat el feixisme. Aquest és el problema, que el feixisme sempre ha estat present. Nosaltres el volem combatre!”, hi va afegir Ribas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres