Política

Eleccions 21-D

L’ANC només reconeixerà Puigdemont com a president “legítim” després del 21-D

L’entitat sobiranista aposta per un govern format per candidatures compromeses a implementar la república

L’Assemblea adverteix que no donarà suport a un executiu que inclogui forces que hagin donat suport actiu o passiu al 155

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) assegura en un comunicat intern adreçat a la militància que després del 21-D “reconeixerà únicament el president legítim sorgit de les urnes” del 27 de setembre de 2015, és a dir, Carles Puigdemont. “I el govern que aquest designi”, afegeix el text.

L’entitat precisa en el document que només reconeixerà un executiu format per forces independentistes, “obert” a candidatures que també apostin per implementar una república a Catalunya. “Només d’aquesta manera s’anul·larà l’acció il·legítima i il·legal que l’article 155 ha produït a les institucions catalanes”, assegura la nota. L’ANC adverteix que no acceptaran que formin part del govern “aquells que, activament o passiva, hagin fet costat a l’aplicació de l’article 155”.

El comunicat avança diu que donaran suport a les forces polítiques que es comprometin públicament a “la consolidació de la república, la restitució del govern legítim i l’inici del procés constituent”.

El text arriba “davant l’absència d’un acord mínim de punts programàtics”. En aquest sentit, l’ANC manifesta un “profund desacord” amb qualsevol declaració “individual o col·lectiva” dels independentistes que generi “confusió i dubtes”, que “insinuï pactes postelectorals amb forces no independentistes o estigui per intentar vies lentes amb una legislatura autonòmica de 4 anys”.

“Que el nostre suposat silenci o neutralitat en els nostres missatges de campanya electoral no s’interpretin com una complaença o complicitat envers les manifestacions individuals o col·lectives provinents de les llistes independentistes. Nosaltres no tenim intencions partidistes ni les tindrem i treballarem per assumir compromisos ferms per part de les candidatures independentistes”, avisa l’ANC.

Per tot plegat, l’entitat sobiranista demana als socis i simpatitzants que dipositin un vot “clarament i indubtablement independentista” a les urnes del 21-D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans