Política

eleccions 21-D

Alberto Garzón defensa a Blanes la independència davant el capitalisme

Va donar suport a la candidatura de Catalunya en Comú, que encapçala Xavier Domènech

Aposta per “l’emancipació” de les mesures d’austeritat de la UE

El coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, va donar suport ahir a la candidatura dels comuns per al 21-D en un acte al Teatre de Blanes. Garzón va defensar que voler la independència “de pobles germans és un error” i en un paral·lelisme, però, es va confessar “independentista” davant de la troica, les mesures d’austeritat de la Unió Europea, i “l’explotador”. “Vull l’emancipació d’un sistema econòmic criminal que es diu capitalisme perquè crec en la sobirania en un sentit més ple: prendre decisions sobre com viurem al futur”, va assegurar. De fet, en exigir que “no s’accentuïn” les diferències, Garzón va advertir que en cas d’independència de Catalunya “continuaran manant els de sempre”, va citar d’exemple el contingut de la llei de transitorietat i fundacional de la República i la va vincular als postulats d’Angela Merkel. Per això va apostar per “armar un ordre social per satisfer les necessitats bàsiques”.

Garzón també va acusar els dirigents independentistes “d’hipòcrites i irresponsables” per haver prioritzat la “bandera de l’independentisme” al marge de la “meitat” de la població: “Era senzillament mentida.”

El bloc de la indignitat

El cap de files de Catalunya en Comú-Podem a les eleccions del 21-D, Xavier Domènech, va referir-se a Cs, el PPC i el PSC com “el bloc de la indignitat”, i va carregar contra les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en un acte de campanya dels populars, i de les de Josep Borrell, exministre socialista, en un míting del PSC. “Miquel, què és el que voleu desinfectar? Voleu desinfectar una part del país? Escapçar? Com podeu dir que recosiu i sou transversals? Esteu pensant a escapçar i desinfectar”, va etzibar Domènech, i va apel·lar als “catalans progressistes” perquè apostin per la seva candidatura. “Un vot segur que no pactarem amb cap dreta; un govern de futur i no de passat, amb el bo i millor d’aquest país, el que pot representar Núria Parlon o Joan Tardà”, no només perquè Catalunya surti de “l’atzucac” sinó també per “recuperar la dignitat” del país.

El cap de llista per Girona, Llorenç Plangumà, va xifrar en 15 el nombre d’escons que entraran des de les candidatures dels comuns al Parlament. “El més republicà serà els 15 comuns que entrarem”, va assegurar. També va intervenir la número 4 de la llista per Barcelona, Marta Ribas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona
Orient Mitjà

L’emir de Kuwait dissol el Parlament i suspèn clàusules constitucionals

Barcelona

Cañigueral (ERC): “Ni un vot al PSC més espanyolista ni al Junts de les retallades”

SALT
política

Aragonès demana el vot per no posar “en risc” tots els avenços del seu govern

tarragona
política

Una última crida als indecisos tanca una campanya esvalotada

barcelona
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA