Política

Eleccions 21-D

Rufián defensa que Junqueras ha de sortir de la presó per ser president si Puigdemont no torna

Antoni Castellà exigeix que el Suprem deixi a Junqueras “exercir la representació” dels seus votants

ERC descarta anar a unes noves eleccions perquè hi ha “un mandat clar” per arribar a un acord per restituir el govern

El portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat aquest dijous que Oriol Junqueras ha de sortir en llibertat perquè “no pot continuar l’escarni”. Considera que el líder republicà ha de poder convertir-se en president de la Generalitat si Carles Puigdemont no torna de Brussel·les per ser investit. “No podem tenir un president per Skype”, ha declarat.

En declaracions a les portes del Tribunal Suprem, on s’han aplegat diferents dirigents republicans per manifestar el seu suport al vicepresident, Rufián ha avançat que si el líder d’ERC no surt aquest cop de la presó “continuaran denunciant la situació” i ha augurat que la causa contra el govern “acabarà al Tribunal Europeu de Drets Humans”.

Sobre les negociacions per formar govern, Rufián considera que investir Puigdemont és “el pla A” i ha de ser el “president legítim”. Afegeix, però, que si el líder de Junts per Cat (JxCat) no torna de Bèlgica tal i com va prometre, el torn ha de passar a Junqueras. “És adient tenir dues realitats diferents, part del govern a Brussel·les fent feina internacional i un govern executiu liderat per Junqueras a Catalunya”, ha valorat.

En qualsevol cas, el número 2 d’ERC al Congrés també s’ha mostrat convençut que les forces independentistes podran tancar un pacte de govern aviat. “L’independentisme ha demostrat que, des de posicionaments polítics diferents, sempre es posa d’acord”, ha afirmat.

També s’ha concentrat davant el Suprem el l líder de Demòcrates de Catalunya i diputat electe d’ERC, Antoni Castellà, que ha exigit al tribunal que alliberi Junqueras perquè “té el dret d’exercir la representació” del prop de milió d’electors que el van votar el 21-D. Segons ell, mantenir la presó preventiva seria “injust” i “no tindria lògica” en un estat de dret europeu “normal”.

Per Castellà, Junqueras no ha comès cap delicte, sinó que només “va donar sortida al mandat del poble català” que, a més, va ser “ratificat” per més de dos milions de vots independentistes en les passades eleccions del 21 de desembre. “No hi ha cap motiu per seguir dins de presó”, ha reblat.

El líder dels Demòcrates descarta “absolutament” un escenari de repetició eleccions perquè que els grups independentistes “tenen un mandat claríssim, de més de 2 milions de vots i 70 diputats lleials a la república” per arribar a un acord i “donar viabilitat a aquell mandat de restituir el govern” català, “més enllà de negociacions, persones i noms”. Segons ell, hi ha un “acord general” de donar viabilitat al “desenvolupament de la república en un to de democràcia de pau i per tant de negociació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona