Política

Neus Lloveras no repetirà a les municipals de 2019

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú vol tancar la seva etapa política

Comunicarà avui a l’AMI que plegarà

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, no repetirà com a cap de llista del PDeCAT a les eleccions municipals de 2019. Així ho va anunciar ahir aprofitant la calma prèvia a la constitució del nou Parlament i la investidura del president de la Generalitat. Lloveras va explicar que la decisió respon a la voluntat de reincorporar-se a la seva vida professional després de dos mandats al capdavant del govern municipal, segons informa ACN. De fet, Lloveras va remarcar el seu compromís amb la política local fins al punt que no descarta renunciar a la seva acta de diputada al Parlament si Jordi Sánchez, Clara Ponsatí i Joaquim Forn ho fan. Lloveras assegura que la seva vocació és “fer política local” i que “per coherència” amb ella mateixa la seva prioritat ara és centrar-se a acabar el mandat i facilitar un bon relleu al capdavant del PDeCAT a Vilanova i la Geltrú.

L’executiva de l’AMI tractarà en la reunió d’avui sobre la continuïtat de Lloveras fins a les municipals del 2019. L’alcaldessa els comunicarà la seva intenció de deixar l’associació ja aquest any, abans d’acabar el mandat, tot i que espera a conèixer el parer de la resta de membres de la direcció.

Precisament, Lloveras assegura que no té “por” de les conseqüències judicials vinculades a la seva implicació en el procés sobiranista, perquè tot el que ha fet en l’exercici dels seus càrrecs polítics “és acceptable en un estat de dret.”

Neus Lloveras ja havia dit diversos cops que no estaria en el càrrec més de dos mandats, però els esdeveniments polítics dels darrers mesos la van obligar a ajornar l’anunci de la seva decisió. “En circumstàncies normals el més recomanable, si no continues, és a mitja legislatura preparar la persona que t’ha de substituir, però ho he ajornat perquè hi havia tots aquests moviments polítics que eren prioritaris i en els quals estava molt implicada i hi he volgut participar al 100%”, ha explicat l’alcaldessa.

Lloveras forma part de la suposada llista d’investigats per part del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per un presumpte delicte de rebel·lió i sedició amb relació al procés sobiranista. L’’alcaldessa assegura que, per ara, no ha rebut cap notificació: “Segur que rebré el mateix que Artur Mas i Marta Pascal perquè estic en la mateixa situació, però estic tranquil·la perquè només faltaria que en un estat democràtic no es pogués ser president d’una entitat legalment constituïda i convocar manifestacions”, ha insistit. Així mateix, ha dit que respondrà a les preguntes del jutge si ha de comparèixer.

LA FRASE

No tinc por. Tot el que he fet en els meus càrrecs polítics és acceptable en un estat de dret
Neus Lloveras
presidenta de l’ami i alcaldessa de vilanova i la geltrú


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Suïssa descarta un acord durant la conferència sobre Ucraïna, sense Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

El torn d’Irlanda i la República Txeca

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona