Política

Només la CUP es presenta a l’hemicicle a l’hora del ple

Els quatre diputats de la formació ocupen els seus escons i alcen el puny en senyal de protesta per l’ajornament de la sessió

Alguns parlamentaris de JxCat també s’apropen a la sala de plens, però marxen en veure que no quedava ningú

Només els quatre diputats de la CUP han ocupat aquest dilluns els seus escons a l’hora prevista inicialment per a l’inici del ple d’investidura, a les tres de la tarda. Ho han fet per visibilitzar el seu desacord amb la decisió del president del Parlament, Roger Torrent (ERC), d’ajornar la sessió. El grup de Junts per Catalunya (JxCat), que també discrepa de l’ajornament, finalment no ha acudit finalment a l’hemicicle.

Poc després de les tres de la tarda, els quatre diputats de la CUP, Carles Riera, Natàlia Sànchez, Vidal Aragonés i María Sirvent, han entrat a l’hemicicle enmig d’un núvol de càmeres i periodistes. Els cupaires s’han situat als seus escons i han alçat el puny. Al mateix temps, han exhibit cartells amb aquest símbol i els han col·locat als escons. Després han marxat de l’hemicicle, on no han coincidir amb cap diputat de JxCat.

El grup liderat pel president Carles Puigdemont ha mantingut una reunió en una de les sales del Parlament per deliberar si havien d’acudir o no a la sala de plens, cosa que finalment no han fet.

Quan els diputats de la CUP ja havien, un grup reduït de parlamentaris de JxCat, format per Laura Borràs, Francesc de Dalmases, Quim Torra i Aurora Madaula, han sortit dFaig sarnae la sala on estaven reunits i s’han apropat fins a l’entrada de l’hemicicle, però en veure que ja no quedava ningú, han tornat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona