Política

Puigdemont suspèn la seva participació en un acte de l’N-VA a Lovaina

El líder de JxCat justifica que els “esdeveniments a casa” fan impossible la seva presència i reconeix que “són dies complicats”

El conseller Comín sí que assisteix a l’acte

El líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha suspès aquest dimarts la seva participació en un acte del partit nacionalista flamenc Nova Aliança Flamenca (N-VA) a Lovaina, on feia setmanes que tenia previst anar. El president ha justificat que “els esdeveniments a casa” han fet “impossible” la seva presència al míting, on l’ha substituït el conseller i diputat electe d’ERC Toni Comín.

Tot i no poder assistir-hi, Puigdemont s’ha adreçat als assistents a través d’un vídeo, on ha reconegut que aquests són “dies complicats”. El president ha criticat que l’Estat espanyol posa “molts obstacles a la voluntat del poble català” i ha demanat als europeus que “no abandonin” els catalans. “La nostra lluita és una lluita per la democràcia i per estar segurs que la votació del 21-D és respectada”, ha assegurat.

De la seva banda, Comín ha explicat a l’audiència de l’N-VA que Catalunya i l’Estat viuen “la crisi política més greu” des de la democràcia. A més, ha denunciat que “no hi ha independència judicial a Espanya”. “El govern espanyol ha dit que no respectaran el resultat de les eleccions a Catalunya”, ha alertat. “Sense ni dissimular”, ha afegit.

Comín, que a diferència dels altres consellers a Brussel·les no ha renunciat al seu escó, ha afirmat que l’Estat espanyol és “l’excepció absoluta” al món occidental a l’hora de respondre al repte independentista. “Entre la negociació i la repressió, l’Estat ha decidit escollir la repressió”, ha lamentat.

A més, ha retret a la Fiscalia espanyola “inventar-se la violència” i acusar els votants de l’1-O i els seus organitzadors de ser violents quan “a Catalunya no hi ha hagut ni un minut de violència”.

Segons ell, el govern espanyol ha optat per la via “menys democràtica i més autoritària” per respondre al procés independentista, “incriminant per rebel·lió un govern pacífic” i ara impedint la investidura de Puigdemont. “No esperaven que guanyéssim les eleccions, sinó que perdéssim. Però mala sort, això és la democràcia!”, ha dit.

Segons el diputat republicà, que el govern espanyol no accepti la investidura de Puigdemont és “una cosa mai vista a la UE”, “dramàtica” per Espanya “però també per a la UE”. “Espanya diu que no té cap intenció de respectar els resultats electorals, és greu”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona