Política

Comín afirma que la unitat independentista “està absolutament garantida”

El conseller avisa el bloc del 155 que no es faci “il·lusions sobre la divisió de l’independentisme” perquè “tindrà un enorme disgust”

Denuncia la filtració de la seva suposada conversa amb Puigdemont i avisa que la revelació de secrets és delicte a Espanya i Bèlgica

El diputat d’ERC Toni Comín ha refermat aquest dimecres que “ la unitat de l’independentisme està absolutament garantida”.

El conseller ho ha dit arran de la filtració d’uns suposats missatges que li va enviar el president Carles puigdemont, i que una càmera d’una televisió espanyola va caçar a pantalla del seu mòbil en un acte a Lovaina. En la conversa filtrada, el líder de Junts per Catalunya (JxCat) expressa el seu desànim per l’ajornament de la seva investidura i considera que “els nostres ens han sacrificat”.

En una sèrie de missatges a les xarxes socials, Comín adverteix que “si el bloc del 155 s’està fent il·lusions sobre la divisió de l’independentisme, tindrà un enorme disgust”. “Des de la seva pluralitat ideològica, la unitat de l’independentisme està aboslutament garantida: estem tots conjurats a fer valdre els resultats del 21-D”, assegura el conseller.

El diputat republicà assenyala que “la posició política” del president és la que ell mateix va expressar “en un missatge oficial ahir al vespre”. I suggereix a qui no hagi entès les paraules de Puigdemont al vídeo, “pot repassar aquest missatge perquè és del tot inequívoc”.

“No només com a independentistes, sinó sobretot com a demòcrates, no permetrem que una causa penal totalment aberrant i il·legítima invalidi el resultat del 21-D. Sense respecte a la voluntat popular no hi ha democràcia. I la democràcia no es negocia”, conclou Comín en la mateixa línia que Puigdemont al vídeo.

D’altra banda, el republicà avisa el canal que ha filtrat la conversa que “la revelació de secrets (obtenir subreptíciament les converses de tercers) és delicte a Espanya i a Bèlgica”. En aquest sentit, Comín apunta la possibilitat d’emprendre pertinents accions legals.

A més, alerta que “ qualsevol missatge tret del seu context perd sempre el seu significat ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona