Política

POLÍTICA

Òmnium reclama als partits sobiranistes “màxima unitat i generositat” per garantir la investidura i les institucions

L’entitat fa una crida a “fixar uns objectius mínims de país” i defensa que Puigdemont és “l’únic candidat que hi ha sobre la taula”

L’entitat sobiranista entén que a l’actual “context polític complex i que no hi ha solucions ràpides ni fàcils”

Òmnium Cultural demana als partits sobiranistes “màxima unitat i generositat” per tal que, com més aviat millor, es pugui fer la investidura, formar govern i restituir les institucions.

En una declaració sobre el moment polític actual que ha redactat l’entitat i s’ha llegit aquest dissabte a l’Escola Súnion de Barcelona, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat a Junts per Catalunya, ERC i CUP que fixin “uns objectius mínims de país que siguin àmpliament compartits i que permetin sumar més persones al projecte republicà”, sempre des del respecte a “les estratègies de cada partit”.

Mauri ha especificat que la demanda de generositat és “per a tots els partits sobiranistes” i que a Òmnium “no li correspon” valorar la possibilitat de noms alternatius a la Presidència de la Generalitat, i en aquest sentit ha remarcat que el candidat és “Carles Puigdemont perquè així ho ha decidit la majoria del Parlament i així ho ha dit el president” de la cambra, Roger Torrent.

L’entitat sobiranista entén que a l’actual “context polític complex i de repressió, les respostes polítiques també han de ser complexes, i que no hi ha solucions ràpides ni fàcils”.

Però “a partir de les legítimes estratègies de cada partit”, Òmnium ha demanat que “es treballi des del sobiranisme per fixar uns objectius mínims de país que siguin àmpliament compartits i que permetin sumar més persones al projecte republicà i avançar cap a la seva materialització”.

Preguntat pels periodistes, Mauri ha assenyalat també que, hores d’ara, Puigdemont és “l’únic candidat que hi ha sobre la taula” per presidir la Generalitat i ha insistit que les forces sobiranistes treballin “per fer possible aquest mandat sorgit de les urnes”, ha declarat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona