Política

La Moncloa s’atribueix la renúncia “provisional” de Puigdemont per la seva determinació per evitar una “burla a la legalitat”

El govern espanyola insisteix que cal un president que estigui “en condicions de governar”

Adverteix que vigilarà que Puigdemont no visqui a Brussel·les urà a costa de “l’erari públic”

El govern espanyol ha atribuït aquest dijous la renúncia “provisional” de Carles Puigdemont a ser investit de nou president de la Generalitat a la seva actuació per combatre el procés a Catalunya.

Segons fonts de La Moncloa, “després de mes i mig, Puigdemont assumeix que no serà president de la Generalitat, quelcom que no hagués estat possible sense la determinació del govern [espanyol] d’utilitzar tots els recursos al seu abast per impedir aquesta burla a la legalitat vigent”.

En un missatge distribuït mitja hora després de la difusió del vídeo de Puigdemont, l’executiu estatal insisteix que “Catalunya necessita tenir tan aviat com sigui possible un president de la Generalitat en condicions de governar aquesta comunitat i atendre degudament la gestió dels afers que interessen els ciutadans”. La nota no fa referència explícita a la proposta de Puigdemont perquè sigui Jordi Sànchez, empresonat a Soto del Real, qui assumeixi aquesta responsabilitat.

El govern del PP assegura que “seguirà vetllant pel respecte a la legalitat. En aquest sentit, subratlla que vetllarà per l’ús correcte dels diners públics”, en referència al govern paral·lel a Brussel·les, i adverteix que “un fugit de la justícia no viurà a costa de l’erari públic”.

En la mateixa línia, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avisat que no permetran “estructures paral·leles, ni que surti un sol euro de l’erari públic. En un missatge a les xarxes socials, la número 2 de Rajoy ha reivindicat en un missatge a les xarxes socials que Puigdemont no serà president de la Generalitat “perquè el govern [espanyol] va recórrer la seva candidatura al Tribunal Constitucional”.

Puigdemont no renuncia “per voluntat pròpia”, segon Albiol

El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha opinat que Puigdemont “no renuncia por voluntat pròpia”. Segons ell , ho fa “forçat per la perseverança del govern espanyol, las institucions democràtiques i el Partit Popular”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona