Tarragona impulsa el referèndum

«Les consultes populars sobre la independència de Catalunya són un acte de democràcia directa i participativa. No són una moda, sinó que obren un espai nou i potentíssim, i mouen gent que normalment no té veu pública.» Així explicava ahir Josep Martí, un dels membres del grup promotor de la plataforma Tarragona Decideix, la importància dels referèndums en l'inici d'un acte en què es va constituir la coordinadora local que s'encarregarà d'organitzar la iniciativa. A la reunió van acudir una vuitantena d'assistents, a qui els integrants del grup promotor (que es va dissoldre ahir) els van detallar que feia dos mesos que estaven treballant, i que aquest estava format per unes 15 persones –entre d'altres, hi ha membres de la CUP a títol individual, i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

Entre tots els interessats a impulsar aquesta jornada per definir la voluntat del poble català es va repartir una butlleta per apuntar-se com a voluntari i incorporar-se en alguna de les sis comissions –la de campanya, la de tecnologies de la informació i de la comunicació, la jurídica, la de tresoreria, la logística i la de voluntariat–. Pel que fa al guió de treball, s'intentarà organitzar la consulta en la quarta onada que s'ha obert, prevista pel 20 de juny. Per no perdre aquest vagó, fins llavors es faran esforços perquè l'Ajuntament doni suport a la iniciativa, que mantingui contacte amb la plataforma i s'elaborarà una moció perquè es voti al consistori; s'iniciarà un recull d'adhesions de les entitats tarragonines, i, a l'abril, es decidirà si cal tirar endavant el referèndum, depenent de si el procés previ evoluciona amb èxit. Per emprendre tot aquest recorregut, el dia 15, a les set de la tarda, es farà la primera reunió de treball al centre cívic de la Part Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona