Política

Pujol confia assolir una acord abans de dissabte

El portaveu de Junts per Catalunya retreu a la CUP que en aquest moment calia una “lectura generosa”

Agraeix a Turull la seva “valentia” i recrimina que alguns grups n’hagin fet mofa

El portaveu de Junts per Catalunya (JxCat), Eduard Pujol, confia que abans de dissabte s’assolirà un acord per tirar la investidura de Jordi Turull.

En la seva intervenció al ple del Parlament, Pujol ha retret a la CUP que mantingui la seva abstenció en la votació a la candidatura de Turull a president de la Generalitat. “La importància del moment demanava una lectura generosa que avui hauria estat vital per continuar plantant cara als que ens voldrien petits”, ha assenyalat.

Això no obstant, s’ha mostrat convençut que “hi ha hores per construir diàleg, parlar, cohesionar i sumar”. Pujol ha constatat que, “si no hi ha cap sorpresa”, dissabte tornaran a ser a la cambra per reprendre el ple d’investidura i ha desitjat que aleshores hi haurà la “unitat” que necessitaven aquest dijous per elegir el nou president. “Dissabte haurem de fer. Farem”, ha assegurat.

Entremig, però, el candidat a la investidura anirà aquest divendres al Tribunal Suprem (TS) espanyol. És per això que ha agraït a Turull en nom del seu grup la seva “determinació” i “la valentia d’aquestes hores” i li ha garantit que demà li faran costat a ell i a tots els que aniran a declarar davant el jutge. “No esteu sols”, ha assegurat.

Pujol ha afegit que “dissabte, si Déu vol, i la justícia ho permet, serem tots aquí”. “I si trobem la unitat, el camí serà més pla”, ha apuntat.

El portaveu de JxCat ha avisat l’Estat que malgrat la repressió no aconseguiran fer callar Catalunya. “No se’n sortiran! Des de la tardor poden cessar 260 alts càrrecs, però no poden cessar els catalans. No ens poden empresonar a tots! No poden i no se’n sortiran”.

“L’Estat espanyol, volent fer callar Catalunya, s’ha carregat el seu propi Estat. El 155 és un atac a tots els ciutadans del país, que no fa diferències. Ens fa mal a tots, pensem com pensem. No coneixen Catalunya ni la volen conèixer”, ha lamentat.

El diputat ha recriminat a Ciutadans que no parlessin de xerrar durant la intervenció i també que des de la bancada popular es fes mofa del discurs de Turull, en particular per part del president del grup, Xavier García Albiol. “El meu pare, senyor Albiol. diria que vostè té la cara de ciment armat. Trobo una falta de respecte qüestionar el to del discurs del senyor Turull, i dir que Puigdemont és un fugit de la justícia, o fer mofa del senyor Sànchez”, li ha engaltat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona