Política

Torrent crida a “conjurar-se” per defensar els “drets civils i polítics”

El president del Parlament acusa el Suprem d’escriure “una nova pàgina fosca de la seva història” amb el seu veto a Sànchez

Confirma que proposarà a la mesa presentar una querellà contra el jutge Llarena

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet una crida aquest dijous a conjurar-se per defensar “els drets civils i polítics que en aquest moment estan sent atacats”.

En un acte a Reus després que el Tribunal Suprem (TS) espanyol hagi rebutjat aquest dijous la possibilitat que el candidat de Junts per Catalunya (JxCat) a la presidència, Jordi Sànchez, assistís al ple d’investidura convocat inicialment per demà divendres, Torrent ha cridat a conjurar-se “pels drets i les llibertats” des de “la transversalitat i des dels diferents plantejaments polítics”. “Només si ens mantenim ferms en la defensa d’aquests drets aconseguirem allò que ens proposem tots plegats, cadascú a la seva manera, que és tenir un país més just, més prosper i més lliure”, ha defensat.

Torrent ha acusat el Suprem d’haver “escrit una nova pàgina fosca de la seva història saltant-se les resolucions de l’ONU i impedint l’assistència de Jordi Sànchez al debat d’investidura”. “Però no ens resignem, no acceptem aquesta situació injusta. De fet, aquest és el primer pas per conjurar-nos”, ha afegit. Segons ell, amb la seva resolució el jutge “està dient que no podem exercir el nostre dret a la participació política”.

En aquest sentit, ha confirmat que demà al matí proposarà a la mesa “presentar una querella” contra el tribunal “per defensar la sobirania del Parlament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona