XAVIER TARGA

EXALCALDE D'AMER

«L'actual equip de govern haurà d'acabar assumint la il·legalitat de la llicència donada per Güell»

Xavier Targa considera que ha perdut una batalla, però no pas la guerra. Quan falta no gaire més d'un any per a les eleccions municipals, està disposat a lluitar de nou per l'alcaldia d'Amer

Xavier Targa, de 54 anys i d'ERC, ha estat l'alcalde d'Amer fins no fa gaire més d'una setmana, quan un insòlit pacte entre els grups de CiU i Independents d'Amer va fer que arribessin a un acord després d'anys d'haver estat enemics irreconciliables. El seu grup, amb tres regidors, manava amb minoria juntament amb l'únic regidor de Coalició per Amer. Targa compagina la tasca política amb la seva professió com a metge. Ara, repassa els motius de la moció i el futur polític d'Amer des de la distancia del nou paper de flamant cap de l'oposició. Des de l'altra banda, en el cas que no accepti entrar al govern, tal com preveu el mateix alcalde Junquera, Targa serà espectador de com el nou Ajuntament resol els greus problemes urbanístics que té sobre la taula i els casos que hi ha a les mans de la fiscalia.

– El seu grup no ha pres cap decisió sobre l'oferta del nou alcalde de CiU, Narcís Junquera, de governar tots plegats?
– «A dia d'avui encara no hi ha res decidit, tot i que ho hem tractat entre els companys. De tota manera, es fa difícil prendre cap decisió quan encara no se'ns ha fet arribar cap oferta concreta.»
– Pensa que durarà gaire el fum de la pipa de la pau que va planar sobre el plenari de la moció?
– «Des d'ERC farem tots els esforços per no enterbolir ni embarrancar el poble ni la gent que el governa ara. Això no vol dir, però, que renunciem al nostre propi punt de vista.»
– Veuria viable un ajuntament amb l'exalcalde independent Joan Güell en les tasques de regidor?
– «No. Darrere hi ha tota una història d'enfrontaments personals que no es pot obviar. Salvar totes les picabaralles personals que han mantingut els dos grups que ara s'han unit per formar govern, CiU i IA, és molt difícil. I això sense comptar amb els problemes que encara no estan resolts.»
– Quanta palla creu s'ha fet servir com a excusa per presentar la moció de censura?
– «Tota la disponible. És evident que hi ha un tema que pesa, que és la nul·litat de la llicència que va atorgar Güell per a la construcció dels 76 pisos que encara estan deshabitats. Però encara hi ha d'altres temes.»
– Me'ls podria concretar?
–«N'hi ha que sí i n'hi ha que no. Hi ha temes de partit. CiU fa un joc polític supramunicipal i hi ha claus que no coneixem dins aquest mateix joc. A banda, hi ha relacions interpersonals que també compten, ambició de poder i interessos particulars.»
– L'actual equip de govern creu que haurà d'acabar assumint la il·legalitat de la llicència dels 76 pisos?
–« La meva opinió és que sí i que, quan més temps passi abans de fer-ho, pitjor.»
–  I per què?
–«Es produeixen perjudicis tant als possibles compradors com per als promotors, i és evident que el pas del temps els encareix.»
– I qui creu que al final li tocarà pagar les misses?
–«No està en aquests moments a la nostra mà saber quines misses s'hauran de pagar. S'ha de demostrar si hi ha responsabilitat patrimonial i si hi ha d'haver compensacions de la promotora a l'Ajuntament.»
– I les responsabilitats personals on quedarien?
–«Hauria de ser l'Ajuntament qui demanés responsabilitats a qui li correspongui. I, si la justícia creu que hi ha un tema de responsabilitat personal, que actuï.»
–Tota aquesta qüestió l'ha desenganyat o encara té força per continuar en la política municipal de cara a les eleccions vinents?
–«I tant que tinc força. Que ni somiïn que llenci la tovallola. Hem sembrat molt i hem de recollir, i serà el poble qui decidirà en les eleccions per a la propera legislatura.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries