Política

Bany de multituds a Girona

El president de la Generalitat, Quim Torra, va passejar ahir dues hores pel Barri Vell de la ciutat per veure els muntatges de Temps de Flors

Va rebre aplaudiments, crits d’ànim i va fer-se fotos amb tothom qui ho volia

El Girona, Temps de Flors va tenir ahir un visitant d’excepció, el flamant president de la Generalitat, Quim Torra. Acompanyat de l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i de diversos tinents d’alcalde i regidors, el president va recórrer durant gairebé dues hores els principals carrers del Barri Vell per contemplar alguns dels muntatges florals que aquests dies s’hi exposen. Va ser un autèntic bany de multituds que va saber gestionar amb un somriure quasi permanent i accedint a fer-se fotos amb tothom que li ho demanava, alhora que encaixava mans, saludava i intercanviava comentaris amb tothom que li dirigia la paraula. No va accelerar el ritme ni quan van caure quatre gotes, durant una part del recorregut. Si una paraula defineix l’actitud de la gent que se’l va anar trobant és entusiasme. La gent, amb expectació, aixecava el cap per intentar entreveure qui hi havia entre la munió de mitjans de comunicació, Mossos d’uniforme i de paisà i policies municipals que intentaven avançar entre els estrets carrers del Barri Vell. Un cop descobrien que era el president de la Generalitat intentaven acostar-s’hi per saludar-lo o, quan veien que era ben accessible, fer-s’hi un selfie o una fotografia. La mateixa alcaldessa de Girona es va fer un fart de fer fotografies a persones que es volien retratar amb el president.

Torra va arribar a peu a la plaça del Vi, on va generar la primera onada d’expectació i els primers aplaudiments i crits de “President, president”. Ja amb Madrenas i els regidors, va anar fins a l’antic cinema Modern, reconvertit aquesta setmana en un dels espais de Temps de Flors. De tornada a la plaça del Vi, amb constants aturades per atendre les peticions de la gent que volia fotografiar-se amb ell, va passar pel carrer Ciutadans i es va aturar a la plaça de l’Oli, on unes grans lletres grogues que formen la paraula “Llibertat” i unes gàbies amb coloms de la pau a l’interior, que simbolitzen els presos polítics, van servir de fons per a moltes fotografies. La gent li demanava que sigui fort davant l’embat de l’Estat, i d’altres li desitjaven molta sort. També va haver-hi qui, després de fer-s’hi la foto li deia que no era independentista. Fins i tot algú li va arribar a cantar el Viva España. Però va ser un moment molt puntual. Els aplaudiments i els crits de “President, president” van ser constants. Pujant per la Força la comitiva va entrar al Museu d’Història dels Jueus, i després van seguir cap a les escales de la catedral, on va entrar a la Casa Pastors. Després va passar per davant dels Banys Àrabs i la plaça dels Jurats, on va estar una bona estona aturat atenent la gent. Per acabar la passejada va entrar a l’església de Sant Pere de Galligants on va posar punt final a la seva primera visita com a president a una Girona que ahir el va rebre amb admiració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona