Política

Manifestants unionistes s’enfronten a la Guàrdia Urbana pel llaç groc a l’Ajuntament de Barcelona

Alguns participants intenten entrar al consistori per evitar que es torni a penjar el símbol, que ha volat per un cop de vent

El llaç és retirat finalment des de l’interior de l’edifici i la Coordinadora per Tabarnia ho reivindica com una victòria

Una manifestació unionista convocada per la Coordinadora per Tabarnia aquest diumenge al matí ha acabat amb aldarulls pel llaç groc que hi ha a la façana de l’Ajuntament de Barcelona.

La manifestació, que ha començat a les 12 del migdia a la plaça Urquinaona, ha aplegat un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana. Segons fonts del consistori, alguns dels concentrats han intentat entrar a la casa de la ciutat per evitar que es tornés a penjar el símbol reivindicatiu dels presos polítics, que segons sembla havia volat amb una ventada. Com que la Guàrdia Urbana els ho ha impedit, alguns participants s’han enfrontat amb els agents.

Poc després d’aquests moments de tensió, diversos manifestants han enregistrat amb els seus mòbils com dues persones despenjaven el llaç des de l’interior de l’edifici.

El consistori ha justificat la retirada assegurat que ha estat puntual i que el símbol seguirà a la façana de l’Ajuntament. Per la seva banda, la Coordinadora per Tabarnia ho veu com una victòria perquè, segons l’entitat, “han aconseguit que es retiri el llaç groc separatista”.

El tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha denunciat a través de les xarxes socials que un agent de la Guàrdia Urbana ha estat agredit durant els incidents i ha explicat que “el llaç s’ha retirat de manera momentània”. Pisarello ha explicat que “el llaç torna a estar penjat on correspon” i ha anunciat que “s’obrirà una investigació dels fets”. El tinent d’alcalde ha recordat que “a la junta de portaveus es va acordar per majoria qualificada col·locar un llaç groc al balcó de l’Ajuntament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona
la crònica

La plaça Artós, als peus d’Ayuso

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona