Política

Sánchez insta els grups a que el sentit del vot de la moció de censura respongui a la permanència o no de Rajoy després de la sentència del cas Gürtel

Demana el suport de totes les forces parlamentàries per fer fora els populars del govern i posteriorment pactar eleccions

Assegura que “el seu temps ha acabat”

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, candidat a president en la moció de censura contra Mariano Rajoy, ha advertit aquest dimarts als grups parlamentaris que no volen donar suport a la seva iniciativa que “no hi ha cap càlcul polític ni electoral que justifiqui la permanència de Rajoy en el govern”.

Sánchez, que ha presidit la reunió del grup parlamentari del PSOE al Congrés, a tornar a instar els 350 diputats de la cambra perquè el pròxim divendres, quan es voti la moció, tinguin en compte només una pregunta, que és “si després de conèixer-se la sentència d ela Gürtel, Mariano Rajoy pot continuar com a president del govern”. “La resposta ha de ser sí o no, no hi ha posicions al mig, és un sí o un no a la permanència de Rajoy a la presidència del govern”, ha remarcat.

També ha ofert consens sobre la moció per donar estabilitat i normalitzar la vida política del país i a la convocatòria d’eleccions. “Humilment demanem a la resta de forces que assumeixin la seva responsabilitat i consensuem la censura que espera la ciutadania a Mariano Rajoy i, posteriorment, parlarem i tendirem ponts per normalitzar la vida política i convocar eleccions sobre el futur del país”, ha dit.

Per Sánchez, la mateixa oposició de l’Estat que ha exercit el seu partit “per altres coses” en referència al seu suport al 155, és la que l’ha portat a prendre la decisió de “dir a Mariano Rajoy i al seu govern que el seu temps ha acabat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona