Política

Rajoy manté el bloqueig als nomenaments de Torra

El primer ministre espanyol respon per carta al president de la Generalitat que no autoritzarà la publicació del decret al DOGC

El líder del PP argumenta que la proposta de nomenar Turull, Rull, Comín i Puig “no és vàlida ni eficaç”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, manté el bloqueig a la formació del nou govern de la Generalitat.

El primer ministre espanyol ha respost per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, que no autoritzarà la publicació del decret de nomenaments al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Rajoy justifica que l’aplicació de l’article 155 encara és vigent i nega que la publicació del decret sigui un acte “degut i reglat”, tal com conclou el dictamen jurídic de la Comissió Jurídica Assessora encarregat per Torra.

En aquest sentit, argumenta l’apartat E.3 de l’acord pel qual el Senat va aprovar l’aplicació del 155 estableix que l’autorització de la publicació d’acords és un “autèntic control de legalitat”. I conclou que la proposta de nomenar com a consellers Jordi Turull, Josep Rull, Toni Comín i Lluís Puig “no és vàlida ni eficaç” i, per tant, no té “viabilitat jurídica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia