Política

JOSEP GIBERT

Alcalde de Garrigoles

“Sols som tres de cinc edils, i és un problema”

La mort de l’exalcalde Comas i les renúncies de dos regidors deixen el consistori en quadre

Gibert voldria continuar, però amb més mans

Té 56 anys i és regidor a l’Ajuntament des del 1991, en diferents mandats a les ordres de Josep Hipòlit Comas. Des del 2015 és alcalde, ofici que li és familiar perquè el seu pare, Pere Gibert, ja va ser el primer batlle democràtic del poble.

Liderar el poble amb menys habitants del Baix Empordà pot semblar senzill, però segurament comporta més feina per a l’alcalde que un de més poblat.

Què destaca del mandat al municipi més petit a la comarca?
Les obres més importants han estat la urbanització de la plaça de Garrigoles, que fins ara només estava enquitranada, amb conduccions de serveis i canonades per a les aigües pluvials, igual que les obres del carrer Nou de les Olives.
Garrigoles acaba en un cul-de-sac des d’on parteixen camins. S’han plantejat asfaltar-los?
Fa una dècada, amb el tripartit, vam plantejar asfaltar la pista cap a Ventalló, però no es va acceptar.
Quants habitants tenen?
Ara voltem els 180 i n’hem guanyat en les dues últimes dècades. Han vingut algunes famílies per viure-hi de lloguer, però hi ha poc mercat. Els propietaris s’estimen més llogar només algunes setmanes a l’estiu. I a l’agost doblem la població.
Es plantegen habilitar sòl perquè pugui créixer la població?
A l’àmbit de Can Ros encara hi ha una desena de parcel·les edificables i alguna més en altres zones. De moment no ens plantegem tocar les normes subsidiàries urbanístiques del 1988, que es van tornar a publicar al DOGC al 2005 refoses. Encara queda sòl urbà i no n’hi ha de municipal per plantejar creixements.
A escala política, com ha estat el mandat al ple?
L’exalcalde, Josep Hipòlit Comas, va morir al 2016, i abans del referèndum van plegar els altres dos regidors de la meva llista d’independents adscrita al PSC. Ara, a banda de mi, hi ha un regidor d’ERC i un de CiU, però només som tres dels cinc que hauríem de ser. I és un problema perquè les tasques es reparteixen entre menys gent.
No hi pot entrar ningú més de reserva?
El PP va presentar una llista d’aquelles que s’anomenen fantasma, amb un senyor que ni viu al poble. Però com que no va aconseguir ni un sol vot, ho vam consultar a la junta electoral i no van tenir ni tan sols opció d’entrar.
Vol repetir al 2019 com a cap de llista?
El cert és que preferiria continuar com a regidor, abans que alcalde, perquè amb la feina de flequer passo moltes hores fora de poble. Jo era més de fer feina de carrer, o reparar alguna cosa o mantenir netes les zones verdes, perquè així també estalvies hores de jardineria o personal.
Ha d’estar més per la paperassa...
Sí, s’ha de firmar, més hores a l’oficina, preparar la documentació dels plens. Si som cinc, cap problema, però es fa feixuc.Per al manteniment, contractem feines puntuals, un dia a la setmana.
El referèndum de l’1-O es va celebrar sense problemes. Va tenir algun incident amb el PSC i repetiria amb la sigla?
En un poble petit, les sigles són relatives. Des del 1991, el meu grup ha estat amb Esquerra Catalana [escissió d’ERC amb Joan Hortalà], CiU i ara el PSC.
Quin pressupost tenen i com evoluciona amb les taxes?
A l’any, l’Ajuntament mou 293.500 euros, que surten principalment de les taxes i, sobretot, de l’IBI. Amb la revisió cadastral de fa dos anys, ja entren més ingressos i ens considerem coberts sense tocar-los. Per invertir depenem de subvencions.
I quins ajuts han demanat?
Ens han concedit 50.000 euros per arranjar trams de camins. I voldríem posar més senyalització i fer un mur de contenció a la pista de bàsquet perquè sigui rectangular del tot.
Mancomunar és una opció?
La brigada comarcal de jardineria i desbrossades ajuda, però la d’obres no tant, perquè nosaltres ens hem de preocupar de tenir a punt el material. Ara parlem de compartir secretari amb Colomers i Vilopriu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell