Política

Denuncien una agressió verbal a unes veïnes que penjaven llaços grocs a Tarragona

Un home les va increpar de manera agressiva aquest dilluns al vespre a la plaça Clavé

La CUP demana que “no es normalitzin” aquest tipus d’agressions i insta l’alcalde a repensar el seu rebuig a la moció que van presentar divendres contra la violència feixista

Un home va amenaçar dilluns al vespre unes veïnes de Tarragona que penjaven llaços grocs a la plaça Clavé. El grup municipal de la CUP a Tarragona ha denunciat els fets aquest dimarts i ha demanat a l’alcalde de la ciutat, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, que no sigui “còmplice” d’aquestes agressions. La formació recorda que al ple de divendres va presentar “una moció en condemna de la violència feixista que no va prosperar”.

Els fets van passar cap a quarts de nou del vespre, quan un grup de persones estava guarnint l’espai amb llaços grocs, ja que aquest dimarts s’hi havia de fer un acte. Segons relata una de les afectades , un “home gran” amb aspecte de “franquista dels de tota la vida” es va dirigir cap a elles “cridant cop un boig dient que arrancaria allò”. L’agressor va arrencar els plàstics que duia una d’elles i va apropar-se cap a l’altra, que estava enfilada damunt una escala penjant llaços grocs a la font.

Segons explica la víctima, l’individu els va “dir de tot”, els va advertir que arrancaria tots els llaços i va assegurar que “això s’acabarà tallant-vos el coll a tots”.

L’incident no ha anat a més perquè diverses persones que eren a la zona en aquell moment han recriminat a l’home l’ha seva actitud i l’han instat a marxar, cosa que ha fet “cridant com un energúmen.

“Crec que ja n’hi ha prou. Nosaltres no fem res. Actuem de manera pacífica, posant llaços grocs, i tota aquesta gent que té tant d’odi a dintre ara l’està traient de manera impune. El nostre deure és anar denunciant aquests coses, que no tenim perquè aguantar”, defensa la testimoni.

Des de la CUP han volgut “denunciar fermament aquesta agressió feixista” i han traslladat tot el seu “suport i solidaritat a les persones agredides”. En un comunicat , la formació reivindicat la llibertat d’expressió en l’espai públic i ha aplaudit la “valentia” de la veïna que ha denunciat públicament els fets. “És imprescindible que denunciem totes i cada una de les expressions de violència feixista, la qual s’ha estès pels Països Catalans des de l’1 d’octubre”, subratlla la nota.

La CUP considera que aquestes expressions d’odi “són, afortunadament, totalment minoritàries” i no són en cap cas “producte de cap mena d’enfrontament civil entre partidaris d’una o altra identitat nacional”. No obstant això, alerta que no es poden “normalitzar” ni “assumir com a pròpies de la situació política que estem vivint”. És per això que considera que cal denunciar-les a la policia o, almenys, a la premsa i les xarxes socials, per tal “d’aïllar els grupuscles que exerceixen aquesta violència”.

El grup recorda que el passat divendres 15 de juny va presentar una moció al ple del consistori tarragoní on proposava que l’Ajuntament condemnés “la violència feixista”. La CUP lamenta que els grups del PSC, PP i Cs van rebutjar la moció. “El fet d’espolsar-se la responsabilitat de sobre fa còmplices aquestes formacions i responsables del clima d’impunitat en el qual es mouen els promotors d’aquesta violència”, alerten.

Per tot plegat, l’esquerra independentista reclama a l’alcalde Ballesteros que després d’aquest nou incident, “es repensi la seva posició respecte la moció que el seu grup polític va votar en contra i així se situï en contra del feixisme i al costat de les víctimes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona