Política

Constitueixen Blanes en Comú amb vista al 2019

La comissió executiva prepara una llista “de diversos àmbits” i amb els peus al carrer per accedir a l’alcaldia

El grup local a Blanes de Catalunya en Comú, Blanes en Comú, s’ha constituït en assemblea i ja prepara les eleccions municipals del 2019 amb la intenció de ser la llista més votada. “És el primer cop que des del principi sortirem a guanyar”, afirma Joan Salmerón, que ha començat la retirada política però que forma part de la comissió executiva del grup.

La plataforma està integrada per afiliats d’EUiA, d’Iniciativa per Catalunya, de Podem, de Procés Constituent i de Batega, a banda d’independents. Ramón Caurel i Míriam Brunet són els co-coordinadors. No hi ha representants de Pirates, que el 2015 van formar part d’una coalició que va quedar a 102 vots de la victòria. El PSC va ser la llista més votada, fa tres anys.

Nova forma

Segons afirmen en una nota de premsa, els dirigents de la comissió executiva treballaran per consolidar “una nova forma d’actuar en política en què es faci real el canvi impulsat per la gent comuna, en la qual la política no sigui gestionada per professionals sinó per la gent que viu dia a dia la realitat a peu de carrer”. Els mateixos promotors destaquen que la fórmula dels ajuntaments de Barcelona o Madrid demostra que aquesta confluència d’esquerres a Blanes, “una vila reivindicativa”, també hauria de donar bons resultats.

A l’assemblea fundacional, divendres passat, hi va assistir Hèctor Sánchez, representant de Catalunya en Comú. La formació informa que es crearan comissions de treball obertes “a totes aquelles persones que vulguin treballar, des d’una perspectiva d’esquerres”.

LA XIFRA

14
persones
formen la comissió executiva de Blanes en Comú, sorgida de l’assemblea de divendres a l’ajuntament.

Tres dels quatre regidors actuals

Blanes en Comú té una comissió executiva formada per catorze persones, tres de les quals ja són regidores en el ple. Marian Anguita, Dolors Rubio i l’esmentat Salmerón (ICV-EUiA) i Jordi Urgell (Batega) formen part de la comissió i tenen responsabilitats diverses: Rubio (àrea municipal), Salmerón (finances), Urgell (transparència) i Anguita (premsa i propaganda). No hi són, en canvi, Micky López Corregidor (ICV-EUiA) i Lluís Yubero (Batega).

El 2015 Batega i ICV-EUiA van concórrer per separat i van obtenir, respectivament, dos i quatre regidors. Batega tenia l’aval de Podem i Procés Constituent. Les dues formacions ja havien expressat mesos enrere la voluntat de concórrer plegades a les municipals del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia