Política

L’Audiencia Nacional investiga les acusacions de Corinna contra el rei

El jutge interrogarà dijous Villarejo sobre les afirmacions de l’amiga especial de Joan Carles I

El govern anirà “pas a pas” en el cas i escoltarà abans el CNI

El jutge de l’Audiencia Nacional Diego de Egea va obrir ahir una peça separada de l’operació Tàndem per investigar els presumptes fets delictius que es desprenen de les gravacions en què Corinna Zu Sayn-Wittgenstein parla d’ella i del rei emèrit, Joan Carles I, i de les presumptes activitats de frau fiscal i de blanqueig de diners, entre altres qüestions.

De Egea ha citat a declarar dijous que ve l’excomissari José Manuel Villarejo, a la presó des del novembre pel cas Tàndem, per ser interrogat sobre un presumpte col·laborador, el comissari Enrique García Castaño, sobre una nova informació trobada a la causa. El rei emèrit no pot ser investigat per l’Audiencia Nacional perquè està aforat per la sala II del Tribunal Suprem. D’aquí que interrogui Villarejo sobre les afirmacions de la comissionista alemanya sobre els possibles delictes que ella i el rei emèrit haurien comès.

Villarejo serà traslladat dijous que ve a l’Audiència perquè respongui sobre García Castaño, detingut la setmana passada i posat en llibertat, i sobre la nova peça que ha obert aquesta setmana a partir d’un ofici policial amb nova informació.

La citació de Villarejo té lloc després de les gravacions difoses la setmana passada segons les quals l’amiga del rei emèrit hauria revelat que aquest té comptes a Suïssa i que va ser utilitzada com a testaferro per ocultar el patrimoni de Joan Carles I a l’estranger.

Villarejo va entrar en presó provisional el 5 de novembre passat per delictes d’organització criminal i revelació de secrets, blanqueig i falsedat documental. El magistrat l’investiga per haver fet servir la condició policial per cobrar milions d’euros en una consultoria que no podia compatibilitzar amb el càrrec de comissari, i tenir clients que volien informació sobre rivals als quals feien xantatge. Se sospita que obtenia les dades de les entitats bancàries, dades policials, l’Agència Tributària i companyies telefòniques que col·laboraven amb ell i amb la seva mà dreta, el comissari García Castaño. Va ser Villarejo qui va revelar que les gravacions de Corinna estan a l’arxiu comissat de l’operació Tàndem.

Per la seva part, la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, va dir ahir que l’executiu anirà “pas a pas” amb el cas de Corinna i les seves presumptes gravacions i que estudiarà quines mesures pren després de la compareixença del director del CNI, Félix Sanz Roldán, que també hi serà dijous que ve. Celaá va recomanar prudència i no va anticipar quina serà la posició del PSOE davant la petició del grup d’Units Podem d’obrir una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats per aclarir el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona