Política

Torra confia que l’assemblea del PDeCAT serveixi per “sumar confluències”

El president creu que no hi ha cap divisió al PDeCAT

Creu que el partit demòcrata i la Crida són dos iniciatives que han d’acabar confluint

El president de la Generalitat, Quim Torra, creu que no hi ha cap divisió interna en el PDeCAT i s’ha mostrat confiat que el l’Assemblea Nacional del partit serveixi per “sumar confluències”.

En declaracions a la premsa durant una visita institucional aquest dissabte a Tortosa, Torra ha apostat perquè al congrés del PDeCAT acabin “confluint” el sector crític i afí a Carles Puigdemont i el de la direcció, perquè Catalunya pugui “avançar en la unitat” fins a fer efectiva la República catalana. “Li desitjo molta sort, penso que és un congrés crucial per fer més forts els instruments que han d’acabar portant aquest país a la llibertat i a fer efectiva la República”, ha expressat.

Torra, que ha recordat que no milita al PDeCAT i que aquest partit és independent de la Crida Nacional per la República –el moviment que impulsa juntament amb el president Puigdemont– creu que les dues iniciatives impulsades pel sector crític i per l’actual coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, “han d’acabar confluint, perquè aquest país ha de ser capaç d’avançar en la unitat, ha de retrobar-se en la unitat”. “Compartim el mateix objectiu que és fer República”, ha subratllat.

Sobre les diferències en el si del partit i si corre risc de divisió, Torra ha emplaçat a preguntar-ho directament al PDeCAT, si bé ha mostrat el seu convenciment que aquest extrem no es donarà: “No crec que hi hagi divisió en el PDeCAT”.

Torra ha fet aquestes declaracions aquest dissabte al migdia en el marc d’una visita institucional a la Festa del Renaixement a Tortosa. Hi ha arribat a les dotze del migdia, aclamat per una gran multitud concentrada davant l’Ajuntament de Tortosa, que l’han rebut amb crits de “president”, “llibertat” i “independència”. El president ha signat el llibre d’honor, on ha fet referència, a través d’uns versos del poeta Gerard Vergés, als presos i exiliats. Posteriorment, i vestit amb una capa característica del segle XVI, ha passejat pel centre de la ciutat, acompanyat de l’alcaldessa Meritxell Roigé, en una desfilada musical i festiva, vestida d’època. La Festa del Renaixement tanca portes aquest diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona