Política

Els familiars dels presos i exiliats demanen al govern que treballi perquè es retiri “tota la causa”

Creuen que no tindran un judici just

Una quinzena de membres de l’Associació Catalana de Drets Civils es reuneix amb el president Torra

Els familiars dels presos polítics, agrupats al voltant de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), creuen que aquests “no tindran un judici just” i demanen al govern que pressioni perquè es retiri la causa.

Dies després de rebre la creu de Sant Jordi, els representants de l’entitat s’han reunit amb el president de la Generalitat Quim Torra. Després de la trobada, que ha durat una hora i mitja, la presidenta de l’associació i parella de Josep Rull, Meritxell Lluís, ha explicat que han demanat al govern que “segueixi treballant en la línia de continuar posant de manifest la situació d’anormalitat que viu el país”.

La retirada per part del jutge del Tribunal Suprem (TS) espanyol Pablo Llarena de l’euroordre de detenció del president Puigdemont i dels altres membres del govern a l’exili no ha millorat les perspectives dels familiars. “Nosaltres ens basem en els fets i continuem tenint 9 persones a les presons i una quantitat immensa de causes obertes contra activistes socials, alcaldes, regidors, sí que hi ha hagut la retirada de l’euroordre però no s’ha mogut res més”, han constatat.

És per això que han demanat a Torra que continuï fent gestions davant el govern espanyol perquè la Fiscalia “retiri tota la causa, que inclou presos, exiliats, alcaldes, i activistes socials amb causes obertes”. Lluís ha recordat que n’hi ha “milers”.

A més, els familiars han expressat la seva “inquietud i preocupació” perquè tenen la percepció que “no serà un judici just”. Lluís ha dit que han demanat al govern que “ intenti aconseguir les màximes garanties perquè, si arriba al cas, tinguin un judici just”.

Torra ha respost que “el compromís del govern hi és tot”.

Tot i no voler entrar a fer valoracions polítiques de la comissió bilateral entre Estat i Generalitat que es reunirà per primer cop en set anys, Lluís ha explicat que aquest ha sigut un dels temes de conversa amb el president Torra. La parella de Josep Rull no ha entrat en detalls però ha assegurat que la situació dels polítics independentistes entre reixes estarà sobre la taula. “Sabem que el govern està treballant amb totes les possibilitats obertes, des de tots els aspectes possibles i en totes les trobades”, ha dit Lluís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA