Política

DAVID SARSANEDAS

alcalde de la Cellera de Ter

“El més important és un bon equip”

“Ha portat molts anys de feina però està a punt d’acabar-se”

“Amb el parc del Ter el poble ha deixat d’estar d’esquena al riu”

Membre de l’Orchestra Fireluche, grup de música instrumental, es va presentar com a número u per la llista de la CAM i va arrasar, cosa que li permet treballar amb majoria absoluta

A la Selva interior que ha patit els estralls de la crisi, ara que sembla que la recuperació de la zona arriba amb grans empreses com ara Hipra i Antex, vol potenciar el polígon industrial d’un poble cohesionat i amb una rica vida associativa i cultural.

Hi ha veus crítiques que diuen que treballen la qüestió associativa però tenen el poble un pèl deixat?
La veritat és que a la Cellera hi ha moltes associacions que treballen de manera voluntària i en aquest camp al poble hi ha molta activitat, però si hem de parlar de realitzacions materials, podem dir que l’anterior equip de govern encapçalat per Josep Serrallonga va aconseguir un fons Feder molt interessant. A nosaltres en ha tocat executar-lo: hem canviat tot el nucli antic, hem aixecat els carrers, hem arranjat el clavegueram, hem canviat l’enllumenat, hem tret els cotxes de la plaça de l’Església. També he de dir que volíem executar molts més projectes, però hem hagut de centrar molts esforços a solucionar el problema del pavelló, que ha costat però finalment està a punt d’acabar-se. D’altra banda tenim una reivindicació urgent que fem a l’ACA, ja que les complicacions amb la depuradora d’Anglès fa que el clavegueram de la Cellera desemboqui directament al Ter.
Han treballat de valent?
Una altra actuació rellevant ha estat la recuperació de les ribes del Ter, que ja les havia comprat l’anterior equip de govern i ara les hem convertit en un parc fluvial que ha donat una nova perspectiva a un poble que ara ha deixat d’estar d’esquena al riu per poder-ne gaudir.
El fet que la Cellera estigui en una zona deprimida ha afectat sobre el desenvolupament industrial?
A la Cellera no hi ha grans empreses com la Monter a les Planes, l’Hipra a Amer o l’Antex a Anglès; les nostres són més petites i, encara que treballen bé, no poden donar feina a molta gent. La veritat és que hi ha molts veïns que s’han de desplaçar i es troben que les comunicacions no acompanyen.
La carretera de la vergonya?
Ara es fa un pedaç a Bescanó, però la carretera afecta la indústria i també la gent que s’ha de desplaçar. No sé quan s’acabarà d’arranjar, perquè cada cop es presenten propostes noves. L’última és que es faria un desviament que començaria a la gasolinera d’Anglès i amb un túnel s’aniria a buscar l’eix per connectar-la amb l’autovia.
Aquesta serà la proposta bona?
Espero. Ara per ara és la que té més possibilitats. El que no hi ha cap dubte és que la carretera s’ha d’arranjar, ja que és l’única manera de posar el territori al mapa i que a les empreses no els faci por venir.
La Cellera perd o guanya població?
Des de fa molts anys és un poble molt estable, però aquest any han nascut molt pocs nens.
Els ha afectat la desaparició del Consorci Ter-Brugent?
Si ho mirem fredament, podem valorar la feina feta positivament, ja que va ajudar a superar aquells temps que pobles com la Cellera, Anglès, Amer, Osor o Bonmatí vivien d’esquena i gràcies al consorci van començar a treballar conjuntament. Per exemple, hem mancomunat la deixalleria, compartim feines i tirem endavant dos projectes europeus.
Valori els tres anys de govern.
Estic molt orgullós de com es van comportar tots els veïns l’1 d’octubre i també molt content que l’equip de govern hàgim treballat de la manera més horitzontal possible, sense lideratges que sobresurtin, i que hàgim sabut endreçar el poble.
Es tornarà a presentar?
És una pregunta irrellevant, perquè més que una persona determinada, per a l’Ajuntament el més important és disposar d’un bon equip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona