Política

Torra: “Només serem independents si marxem junts i convençuts que la via pacífica però inaturable és la que toca emprendre”

El president de la Generalitat assegura que cal treballar “amb determinació però sempre estenent la mà al diàleg i la negociació”

El cap del govern inaugura el parc de l’U d’Octubre a Juneda

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha refermat aquest dissabte que la independència només s’aconseguirà des de la “unitat” i el convenciment que la “via pacífica” però “inaturable” és la que toca emprendre.

El cap del govern ho ha dit aquest matí durant la inauguració del parc de l’U d’Octubre a Juneda (Garrigues). A tot just un mes per al primer aniversari del referèndum, Torra ha apostat per encarar una tardor que es presenta plena d’esdeveniments “amb unitat, fraternitat, diàleg i sobretot una defensa incansable dels nostres drets civils, socials i nacionals”. “Aquí és on hem de posar l’accent”, ha reblat.

Ha afegit que els catalans no “podem anar en contra de les nostres consciències i no podrem acceptar unes sentències de judicis injustos”, en al·lusió a la causa judicial oberta per l’1 d’octubre.

En aquest sentit, ha fet una crida a participar en la manifestació de la Diada de l’11 de Setembre, que ha definit com la “més important de les que hem de celebrar”, i convidat la ciutadania a “iniciar plegats una marxa pels drets civils, socials i nacionals”.

Torra ha defensat que per assolir la llibertat “hem de tenir tota la determinació del món, estar disposats a tots els sacrificis, però sempre estenent la mà al diàleg i a la negociació”. I és que segons ell, “no ho podem fer d’una altra manera: som catalans i al nostre ADN, als nostres valors hi ha la democràcia, la solidaritat, la pau li la fraternitat”.

“Només serem independents si marxem junts, units i solidàriament i fraternalment convençuts que la via pacífica però inaturable és la que ens toca emprendre ara”, ha sentenciat.

Torra ha augurat que els presos sortiran de les presons i els exiliats tornaran i que el poble de Catalunya serà “lliure”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel diu que no aturarà els atacs en Rafah, però accedeix a enviar delegació negociadora

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona