Política

Arrimadas acusa PP i PSOE d’entrar en el “marc mental separatista”

La líder de Cs a Catalunya assegura que són els independentistes els qui han “trencat la convivència”

Exigeix a Pedro Sánchez que torni “al consens constitucionalista”

La portaveu de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha exigit aquest dissabte a PP i PSOE que rectifiquin i no entrin en el “marc mental separatista” amb la polèmica dels llaços grocs.

“[Pedro] Sánchez i [Pablo] Casado estan descol·locats i no son conscients del patiment dels constitucionalistes a Catalunya”, ha denunciat Arrimadas en una atenció a la seu de Cs a Andalusia. “No permetrem, per tant, que ara es dediquin criticar i atacar els demòcrates que estan defensant un espai públic neutral per a tothom”, ha avisat.

Després del distanciament amb populars i socialistes arran de la retirada de llaços grocs protagonitzada per Rivera i ella mateixa a Alella, Arrimadas ha defensat que qui ha trencat la convivència són els independentistes. “Els que trenquen la convivència són els que ha inundat els carrers de símbols polítics i els que fan una crida al pensament únic des d’un altaveu d’un ajuntament com Vic”, ha sentenciat.

“L’últim que ens faltava per veure és que el PP i el PSOE criminalitzin als demòcrates que demanen uns carrers sense propaganda separatista i que portem anys aguantant els abusos del govern separatista”, ha lamentat.

Per Arrimadas, tant Casado com Sánchez s’han quedat “descol·locats i no entenen molt bé el que està passant a Catalunya”. “I tampoc saben com solucionar-ho”, ha opinat. “És per això que cal que rectifiquin en les seves declaracions i que no s’equivoquin d’adversari”, ha insistit en declaracions després d’una reunió de treball amb els candidats de Cs de les províncies andaluses per a les eleccions autonòmiques.

La diputada taronja ha carregat contra l’última trobada secreta entre les vicepresidentes dels governs espanyol i català, Carmen Calvo i Elsa Artadi, respectivament. Segons ella, “el govern [espanyol] s’està reunint amb el separatisme i amb menys de la meitat de Catalunya, que ho tingui ben clar”.

En aquest sentit, ha reclamat al primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, que torni “al consens constitucionalista” i deixi “de blanquejar Torra a canvi de seguir uns mesos més a la Moncloa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona