Política

Mobilitzacions dels CDR arreu del país per l’1-O

Han tallat les vies del TAV a Girona i l’autopista AP7 a Vandellòs per recordar l’1 d’octubre

Protesten davant de les seus de diverses entitats bancàries sota el lema “Tombem el règim”

Els CDR han començat les mobilitzacions per commemorar que avui fa un any del referèndum amb diverses “accions sorpreses”. Unes 400 persones han ocupat les vies del TAV a Girona i també s’ha tallat l’AP7 a Vandellòs (han acabat l’acció passades les 11h).

A Martorell han tallat l’AP7 per retirar les barreres dels peatges, i a Vilassar de Mar també han obert barreres a la C-32.

També s’ha fet una marxa lenta de vehicles per l’ Eix Transversal, la C-25, a Osona, a primera hora, i una marxa lenta de vehicles a travessat la Cerdanya.

A Barcelona els CDR han empaperat diverses seus d’entitats bancàries, el Banc d’Espanya , la delegació d’Hisenda a Barcelona, Foment del Treball i han inutilitzat caixes automàtics. També han tallat la circulació de cotxes al carrer Aragó, Via Laietana i plaça Catalunya.

També han tallat durant una estona a primera hora el servei del TRAM entre Francesc Macià i Pius XII.

Cap a les 9h del matí els CDR del Vallès han bloquejat l’accés a l CIM Vallès amb pneumàtics a la carretera.

A Lleida, un centenar de persones han tallat a primera hora la Ll11. Cap a les sis del matí s’han congregat davant del cementiri de la capital del Segrià i han iniciat una marxa fúnebre portant un altar amb espelmes per tallar una de les vies d’entrada i sortida a la ciutat. Han impedit el trànsit a la sortida de Lleida en direcció a l’autovia. Després han traslladat la protesta davant el magatzem de transport de distribució de combustible, la Companyia Logística d’Hidrocarbus (CLH). Un cop aixecada la protesta, han tornat a fer una marxa caminant per la Ll11 fins al centre de la ciutat.

Als diferents campus universitaris catalans, en vaga, també s’han fet diverses accions, com enganxar castells. A la UAB els estudiants han fet a primera hora una marxa lenta pel campus.

A la majoria d’universitats, les aules han quedat completament buides . Així es pot veure en el fil d’Units x la República, que recull les accions i les aules buides de les diferents universitats catalans.

“Fora la bandera espanyola”

Els CDR que han ocupat les vies del TAV a primera hora han decidit deixar l’estació i traslladar-se a la delegació del govern a Girona. Hi han entrat i han aconseguit pujar fins al pis on hi ha les banderes penjades. Llavors han despenjat la bandera espanyola , acompanyat des de baix de crits “Fora fora fora la bandera espanyola”, i l’han substituït per una estelada.

També han cantant Els Segadors dins la delegació de la Generalitat.

Manifestació a les 12h

A les 12h els diferents CDR s’han reunit als Jardinets de Gràcia de Barcelona (a Pg de Gràcia amb Diagonal) per començar una marxa per commemorar l’1 d’octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona