Política

Crida de Sànchez, Turull, Rull i Forn a “perseverar”

Reclamen que es mantingui la confiança de l’1-O entre ciutadania i institucions

En la commemoració del primer aniversari del referèndum de l’1-O, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Jordi Rull i Joaquim Forn, tots ells empresonats a Lledoners, van fer una crida a la “unitat” i a mantenir “la confiança generada l’1 d’octubre entre les institucions catalanes i la ciutadania, que van defensar plegats la democràcia i la llibertat”.

El seu missatge el va transmetre el portaveu parlamentari de JxCat, Albert Batet, segons recollia l’agència l’ACN. Batet i altres diputats del grup parlamentari es van reunir al matí amb els polítics, empresonats a Lledoners, i van fer l’aturada programada a les 12 del migdia davant del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada.

Els presos polítics, segons relatava el portaveu parlamentari de JxCat, “només tenen paraules d’agraïment” per a totes les persones que “unitàriament van exercir el seu dret de vot el dia 1 d’octubre”. “Aquest és el camí, el que va marcar la gent l’1 d’octubre”, va assegurar Batet, que va posar èmfasi en la necessitat de “perseverar” i mantenir la confiança que es va generar ara fa un any entre les institucions catalanes i la ciutadania.

Batet va voler remarcar, a més, que Sànchez, Rull, Turull i Forn estan “forts, tenen molts ànims i envien ànims també al conjunt de la ciutadania en un dia com el d’avui”.

Puigdemont

Després de la visita a Lledoners, en unes declaracions als mitjans, el portaveu parlamentari de Junts per Catalunya va remarcar que tant presos polítics com la mateixa formació política comparteixen el missatge del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, que, malgrat que “el camí no serà fàcil”, afirma que “cal continuar avançant cap a la República”. “El compromís és acabar-ho i aquest compromís també ens el fem nostre com a Junts per Catalunya”, garantia Batet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona