Política

De Cospedal abandona finalment el seu escó

Plega per “alliberar el PP dels atacs” i admet errors en la reunió amb Villarejo

Atrapada en l’escàndol de les filtracions de converses amb l’excomissari José Manuel Villarejo, l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal va anunciar, ahir, que deixa l’escó en el Congrés dels Diputats per “alliberar el PP de tot atac, per injustificat que sigui”, i va assegurar que no ha fet res del que s’hagi d’avergonyir. De Cospedal va fer aquest anunci en un comunicat difós al seu compte de Twitter, en què demana als seus companys del PP “que facin pinya davant de les injustícies” i en què admet que es va equivocar quan va demanar ajuda al seu marit, Ignacio López del Hierro, en una interlocució que “no era fàcil” amb Villarejo.

“La millor decisió”

Segons l’exministra, des del darrer congrés estatal del PP –el juliol passat, quan va ser escollit Pablo Casado president del partit– tenia decidit abandonar la política, cosa que hagués fet “d’aquí a uns dies”, després d’haver completat “una transició ordenada de les seves responsabilitats”.

Dimarts passat, De Cospedal ja va renunciar com a membre del comitè executiu del PP després que la seva veu i la del seu marit apareguessin en el portal Moncloa.com parlant amb Villarejo. Li encarregaven, entre d’altres coses, que espiés el dirigent popular Javier Arenas i el germà de l’aleshores ministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba. En aquella ocasió, l’exministra de Defensa amb Mariano Rajoy va comunicar per carta a Casado la renúncia a ser membre del comitè executiu.

El gest de Cospedal ha agafat a tota la cúpula del PP, encapçalada per Casado, a Hèlsinki, on se celebra el congrés del Partit Popular Europeu, que demà escollirà el seu cap de llista per a les eleccions europees del maig vinent.

La direcció estatal del partit considera que la renuncia a l’escó de dipuatad és “la millor decisió” que De Cospedal podia haver pres després de la filtració de les seves converses amb l’excomissari empresonat. A l’altre extrem, el número dos de Podem, Pablo Echenique, va recordar que Casado no seria el president del PP si no hagués tingut el suport de De Cospedal. Casado –va piular– segueix al seu escó “tacant de cloaques la democràcia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Putin busca contrarestar l’aïllament de Rússia reforçant els vincles amb el Vietnam

barcelona
política

El govern espanyol porta a Fiscalia el gest del president del Parlament balear

barcelona
política

Aragonès i Rull mantenen una primera reunió “cordial”

barcelona
judicial

Condemna a un jove independentista amb l’amnistia ja aprovada

barcelona
política

L’Airef no avala un finançament singular català

santander
política

L’Audiència de València reobre la causa arxivada contra Oltra

barcelona
nova caledònia

El moviment independentista canac denuncia una onada de detencions

barcelona

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès