Política

El Congrés es rendeix a Oliva en un sentit homenatge

Pastor proposarà que la delegada d’El Punt Avui a Madrid rebi el premi Josefina Carabias

Col·locarà un recordatori al racó del pati que va fer emblemàtic en els seus vint anys a Madrid

Aplaudiments en la cerimònia a Madrid, en la de Torà i, no podia ser d’una altra manera, més aplaudiments ahir al Congrés. La cambra baixa va retre ahir un emotiu homenatge a la delegada d’El Punt Avui a Madrid, Montse Oliva, traspassada als 52 anys la matinada del 21 d’octubre. El reconeixement a la periodista de Torà (Segarra) va ser promogut per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i per l’Associació de Periodistes Parlamentaris (APP), en què Oliva va participar activament en els seus vint anys a Madrid. L’APP ja va acordar que el premi Cronista de l’Any passi a rebre aquest 2018 el nom de “premi Montse Oliva”, i ahir Pastor va anunciar que proposarà als grups que el pròxim guardó Josefina Carabias, que reconeix la tasca periodística, sigui per a Oliva. I que posaran un recordatori per a les noves generacions –per a les que la coneixien no caldrà– al racó del pati del Congrés on la delegada d’El Punt Avui a Madrid sempre s’asseia a fumar.

Com els anteriors, el d’ahir va tornar a ser un acte preciós en memòria d’una persona per a la qual no s’esgoten els qualificatius. Neta, noble, sincera, treballadora, empàtica, generosa, professional com poques... va ser, en definitiva, un homenatge a “una persona normal” extraordinària, com la van recordar, a més de Pastor, el seu marit, Amat Carceller, i les periodistes María Rey, Anabel Díez i Elisenda Guardino. Una de les intervencions més emotives va ser la del company d’El Punt Avui a Madrid, David Portabella, amb qui va formar un tàndem perfecte durant els darrers tretze anys. El periodista va recordar la feina compartida i va fer esbossar un somriure als presents fent memòria de la naturalitat amb què la de Torà provocava “el moment màgic” en què diputats i ministres li ho acabaven explicant tot mentre fumava al pati del Congrés. A l’acte, multitudinari, hi van assistir, entre altres, Alfredo Pérez Rubalcaba, Alícia Sánchez-Camacho, Carles Campuzano, Joan Olòriz, Rafael Simancas i Ignacio Prendes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona