Política

Torra diu que el TC “rebla el clau” en la injustícia dels presos polítics

El president demana als ciutadans que facin “d’altaveu” de la situació dels líders sobiranistes empresonats

Visita Jordi Sànchez i Jordi Turull a Lledoners en el tercer dia després de començar la vaga de fam

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat que el Tribunal Constitucional actua de manera política i deixa de banda la justícia. Torra creu que el fet que, tan sols tres dies després d’iniciar la vaga de fam, el TC justifiqui el seu retard en la resolució dels recursos d’empara presentats pels polítics “rebla el clau” en la injustícia. Segons el president, el TC deixa els líders sobiranistes en una situació “de total desemparament” perquè així no poden acudir a la justícia europea, que és “l’únic lloc on es pot trobar algun tipus de resposta justa a les seves peticions”. Torra ha visitat aquest dilluns el presos independentistes tancats a Lledoners i ha demanat a la població que faci d’”altaveu” de la seva injustícia.

En el seu tercer dia de vaga de fam, Jordi Turull i Jordi Sánchez han rebut aquest dilluns la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, amb qui s’han reunit durant prop de dues hores. A la sortida, el president de la Generalitat ha assegurat que els dos polítics es troben bé i ha dit que “estan determinats” a continuar endavant amb la vaga de fam.

Torra ha agraït el suport rebut per la població i ha demanat als ciutadans que facin d’”altaveu” de la situació d’injustícia que viuen els líders sobiranistes empresonats.

El president també ha fet referència al fet que el TC hagi justificat el seu retard en la resolució dels recursos d’empara presentats pels polítics empresonats i ha dit que, fer-ho tan sols dos dies després que Sánchez i Turull hagin començat la vaga de fam, és “reblar el clau” en la injustícia. “Tant el Tribunal Suprem com el Tribunal Constitucional són dos tribunals polítics que estan actuant políticament i estan deixant de banda la justícia en majúscules”, ha assegurat.

Torra ha lamentat que el TC no substanciï els recursos d’empara presentats pels líders independentistes i ha recordat que alguns d’aquests recursos porten mesos i, fins i tot, un any aturats. Segons el president, això situa els polítics en una situació “de desemparament total” i sense la possibilitat d’acudir a la justícia europea que, segons ha dit, “és l’única justícia on avui dia tots els nostres presos polítics poden trobar algun tipus de resposta justa a les seves peticions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern de Netanyahu decideix tancar Al Jazeera a Israel

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona