Política

Diputats conservadors forcen una moció de confiança contra May

La votació arriba després que la primera ministra decidís ajornar la votació de l’acord del Brexit al Parlament per manca de suports

Si perd la moció no es podrà presentar a la reelecció i podria dimitir, però si guanya no haurà d’afrontar un procés similar durant almenys un any

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, s’haurà d’enfrontar a una moció de confiança dels diputats del partit conservador britànic.

Un 15% dels membres del grup parlamentari, és a dir, 48 diputats, han presentat una carta al Comitè 1922, encarregat dels afers interns del partit, per iniciar una votació sobre el lideratge de May arran de la crisi política desencadenada arran de l’acord sobre el Brexit. La moció sobre el lideratge de May al capdavant del partit conservador arriba l’endemà que s’hagués de votar l’acord entre la Unió Europea i el Regne Unit sobre el Brexit, i que la primera ministra va acabar ajornant per manca de suports entre els tories.

La votació es farà entre les 6 i les 8 del vespre, hora local, a la sala 14 de la Cambra dels Comuns. Els vots es comptaran immediatament després i el resultat s’anunciarà “el més aviat possible”, segons ha indicat el president del grup, Graham Brady.

May necessita el suport d’almenys 158 dels seus diputats per seguir al capdavant del partit i al 10 de Downing Street. Si perd la confiança dels seus diputats, no es podrà presentar a la reelecció com a líder del partit i és probable que dimiteixi com a primera ministra. En canvi, si la supera no haurà de superar cap altre procés intern similar durant almenys un any, d’acord amb les regles de la formació, i els rebels dins de la formació no podran disputar-li el lideratge en un període clau per les negociacions del Brexit.

May va arribar al 10 de Downing Street l’estiu del 2016, després de la dimissió de David Cameron com a primer ministre, que va decidir plegar després de perdre el referèndum sobre la permanència a la Unió Europea.

La primera ministra va convocar unes eleccions pel juny següent per intentar reforçar el seu lideratge, però va perdre la majoria i ara governa en minoria amb el suport dels nord-irlandesos conservadors del DUP, molt crítics, també, amb la seva gestió del Brexit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans