Política

El PP tem un 155 de Sánchez previ a un superdiumenge 26-M

Creu que vol les generals amb les autonòmiques

La repetició del 155 seria el preu a uns barons que parlen d’ il·legalitzar partits

Tot i que Pedro Sánchez trasllada als seus barons que vol esgotar la legislatura fins al 2020 i que el manxec Emiliano García- Page veu la seva fi a la tardor del 2019, el PP no s’ho creu i sosté que el president té incentius per fer coincidir les generals amb les autonòmiques i locals del 26 de maig. El superdiumenge electoral és el que més tem l’equip de Pablo Casado, perquè creu que Sánchez té un as a la màniga per fer oblidar el vot d’ERC i el PDeCAT a la moció de censura: forçar l’aplicació d’un segon 155 –o almenys portar-lo al Senat o fer un requeriment– centrat en la seguretat com a preu a pagar als barons del PSOE per compartir el protagonisme electoral amb ells i beneficiar-se del seu poder d’arrossegar vots de l’urna local a l’urna de La Moncloa.

La tesi del PP, segons l’entorn de Casado, parteix de la hipòtesi que Sánchez descobrirà al gener que les esmenes a la totalitat derroten el projecte de pressupostos en el primer tràmit al Congrés. A partir d’aquí, l’equip de Casado sosté que l’escenari més beneficiós per a Sánchez –i dolent per al PP i Cs– és que el PSOE forgi una reconciliació en clau espanyolista i més bel·ligerant amb l’independentisme.

Independentisme il·legal

L’únic preu que Sánchez pot oferir als barons com a pagament perquè ells acceptin compartir mítings amb el president és, segons el PP, un segon 155 ideat per un socialista i en vigílies electorals. El PP fins i tot albira una hipòtesi perversa: que el PSOE porti al Senat un 155 centrat en el control de la seguretat que “es quedi curt i no pugui ser votat a favor pel PP” perquè Casado vol pilotar des de Madrid els Mossos però també TV3 i l’escola. Els barons del PSOE, però, van més enllà i ahir l’aragonès Javier Lambán s’obria a il·legalitzar partits independentistes amb la llei de partits a la mà. “Algun cop s’ha aplicat al País Basc i en algun moment es pot aplicar a Catalunya”, avisa citant el cas de HB el 2003. Qui obria el debat era Page, per qui il·legalitzar partits pot ser “el procés final”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona