Mas creu que parlar de vegueries és «confrontar els territoris»

El líder de CiU veu el debat sobre les vegueries com «cromos que es canvien»

El president de CiU, Artur Mas, va assegurar ahir després del llarg debat de divendres al Parlament, que «ara no és el moment» de parlar sobre la llei de vegueries. Mas, tot i que va constatar que la federació no té prou força per aturar el procés, va considerar que el debat sobre l'organització condueix a una inevitable confrontació entre territoris innecessària en el marc de crisi actual. El líder de la federació, que considera que la falta de «cohesió interna» del tripartit es va evidenciar en la sessió de divendres, va dir que el debat de les vegueries va ser com «cromos que es canvien dintre del tripartit»: «Per als socialistes, l'àrea metropolitana; per a Esquerra, les vegueries.» En aquest sentit, Mas va considerar que els socis de govern es preocupen més pels propis interessos que pel que realment preocupa el país. També va deixar constància del malestar expressat per alguns alcaldes per les conseqüències que suposa la nova organització territorial, com ara la rivalitat evidenciada entre els ajuntaments de Tarragona i Reus en l'anomenada vegueria del Camp de Tarragona.

Amb aquest teló de fons, en què sembla que les vegueries no acaben de fer el pes a ningú, el president de CiU va dir que aquest procés comportaria més papers, més tràmits, més empleats públics i, a la llarga, més impostos, cosa que els ciutadans no estan disposats a assumir. Per contra, va reclamar la necessitat de més inversió en infraestructures. Malgrat que és conscient dels pocs recursos disponibles, Mas veu imprescindible «una Catalunya hiperconnectada internament, amb l'Estat espanyol i amb Europa i el món».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona