Política

‘El Messies’ de Lledoners concentra milers d’oients

Prop de 9.000 persones acompanyen els presos en un concert interpretat per 500 cantaires i músics

Volien fer arribar l’escalf ciutadà als empresonats

Prop de 9.000 persones es van aplegar ahir al concert en què 500 cantaires i músics van interpretar El Messies de Händel a l’esplanada que hi ha al davant de la presó de Lledoners. L’objectiu era fer arribar, amb motiu de les festes nadalenques, l’escalf dels ciutadans als set líders independentistes empresonats a Lledoners i, per extensió, a Carme Forcadell i Dolors Bassa, a les presons de Mas d’Enric i Puig de les Basses. En un ambient gèlid, els espectadors van escoltar en absolut silenci la popular peça de Händel interpretada per 450 cantaires amateurs i una cinquantena de músics professionals dirigits per Alfred Cañamero.

El concert va començar a les 12 del migdia, l’hora en què els presos poden sortir de les cel·les. Es van evitar els aplaudiments per garantir l’harmonia del concert i propiciar que arribés amb claredat a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn i Oriol Junqueras.

Els organitzadors van explicar que la voluntat era fer arribar l’escalf als presos. La portaveu, Eulàlia Espona, va precisar que “les individualitats han dut a muntar l’acte igual que el país és capaç d’ajuntar individualitats per aconseguir fites i reptes molt importants”. Les germanes de Carles Puigdemont i Dolors Bassa van agrair el concert tot denunciant la “demofòbia” de l’Estat espanyol. “Són molts els senyals de retrocés que tota persona democràtica s’hauria de sentir interpel·lada a denunciar”, va afirmar Montserrat Puigdemont, que va acusar l’Estat d’haver triat “la via de la repressió” per resoldre el conflicte polític.

Puigdemont i Comín, per any nou

Redacció

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller de Salut Toni Comín donaran la benvinguda al 2019 participant per videoconferència en un acte davant de la presó de Lledoners que es farà l’1 de gener a les vuit del vespre. Ho va anunciar ahir al compte de Twitter Joan Bona Nit, l’’organitzador de les trobades diàries a tres quarts de nou davant del centre penitenciari per desitjar “bona nit” als líders independentistes empresonats. A més, la cantant Sílvia Montells i els músics Pep Poblet i Joan Antonell interpretaran una versió del tema Bona nit, d’Els Pets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona
Lawfare

Borràs i Pujol, per als apèndixs de la llei

barcelona