Política

Puigdemont: “L’Espanya plural és un naufragi i el judici serà la demostració més dolorosa d’aquest fracàs”

El president exiliat i Toni Comín connecten per videoconferència amb l’acte al pla de Lledoners per desitjar “bona nit” als presos polítics

El conseller assegura als seus companys empresonats són “més lliures que mai” perquè la repressió no ha aconseguit fer-los cedir

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimarts que la realitat que viu Catalunya en aquest inici de 2019 és fruit del “fracàs” d’Espanya en el seu intent de reforma democràtica.

Puigdemont ho ha dit aquest vespre a través d’una connexió per videoconferència amb l’acte del “bona nit” que s’ha fet al pla de Lledoners. Juntament amb el conseller a l’exili Toni Comín, el president s’ha comunicat des de Brussel·les amb els presos polítics que són tancats al centre. Centenars de persones s’han aplegat al voltant de la presó en una nova mostra de suport als represaliats.

El president ha constatat que l’Estat “va ser absolutament incapaç d’avançar cap a un estat plural que ja no te qui se’l cregui”. Segons ell, aquesta “fantasia” d’una Espanya plural “és un naufragi” i assegura que el judici de l’1-O esdevindrà la seva “demostració més dolorosa”.

Durant la seva intervenció, Puigdemont també ha aprofitat per tornar a insistir en la unitat de l’independentisme per fer front a l’actual context polític: “Allò que vam començar junts ho hem d’acabar junts”, ha dit des de Brussel·les.

De la seva banda, Comín ha assegurat als seus companys de govern i als Jordis que ara són “més lliures que mai” perquè “malgrat la repressió” no han abandonat les seves conviccions. “És així com es mesura la llibertat d’una persona”, ha afirmat.

Amb la d’aquest 1 de gener ja són 182 les nits que l’anomenat Joan Bona Nit saluda els polítics independentistes empresonats a Lledoners, avui acompanyat també des de la distància de Puigdemont i Comín i de centenars de persones que han interpretat Els Segadors i la versió del “Bona Nit” dels Pets dedicada als presos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia