Política

L’ANC portarà a Europa la campanya contra el judici

Denunciarà a l’opinió pública que l’Estat tracti com a delicte l’autodeterminació

Demana donatius per pagar-la amb un espot de lluites democràtiques al qual s’afegirà un vídeo de Peter Gabriel

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) portarà a l’opinió pública europea la campanya contra el judici a l’1-O per mitjà de mobilitzacions i accions reivindicatives a les principals capitals coincidint amb l’inici de la vista. Ahir llançava a les xarxes socials el primer espot centrat en les lluites pels drets democràtics amb l’objectiu de recollir diners per finançar la campanya i posava en marxa la plana digital makeamove.cat .

A través d’aquesta web, l’entitat vol recollir donatius per començar la campanya el primer dia del judici amb accions i mobilitzacions a Brussel·les, Londres, París, Berlín, Roma i Ginebra, però també a Catalunya. Tanques publicitàries o volumètrics a les places cèntriques d’aquestes ciutats acompanyaran les protestes que organitzaran les assemblees exteriors de l’entitat per denunciar que l’Estat espanyol vol convertir en un delicte el dret a l’autodeterminació. Les lluites pel vot femení a Londres, per la independència de l’Índia, contra la segregació racial a Sud-àfrica i per la llibertat sexual als Estats Units o la caiguda del mur de Berlín protagonitzen el primer espot al costat del referèndum català de l’1-O. Coincidint amb el judici, l’ANC també anuncia el llançament d’un vídeo per al qual el músic anglès Peter Gabriel ha cedit una cançó per donar suport a la campanya. L’artista, compromès amb la lluita contra l’apartheid sud-africà i posteriorment amb Amnistia Internacional, també va donar suport al manifest Let catalans vote, que es va promoure abans de l’1-O en defensa del referèndum que va ser reprimit policialment.

Aprofitant un dels primers caps de setmana del judici, l’ANC també organitzarà junt amb Òmnium una manifestació de protesta a Madrid, a la qual s’afegirà un altre dia una mobilització solidària amb els presos catalans a Euskadi. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, explica que la campanya internacional se centra en el dret a l’autodeterminació perquè aquest ha de ser l’objectiu polític que s’ha de promoure en l’àmbit internacional durant la causa: “Ha d’ajudar a atreure l’opinió pública internacional per al dia que el Parlament i el govern de Catalunya estiguin preparats per fer efectiva la independència.”

Paluzie defensa que Catalunya, el Quebec o Escòcia són una nova fase del dret d’autodeterminació que va començar amb la descolonització dels 60 i va continuar amb els països de l’est d’Europa als anys 90 del segle passat: “No se’ns reconeix el dret a l’autogovern, sinó a una descentralització que l’Estat espanyol et concedeix o et retira quan vol.”

LES FRASES

Amb la Constitució, la llei judicial i tractats internacionals, l’Estat persegueix el dret d’autodeterminació
Pep Cruanyes
vicepresident de l’anc
Apel·lem a les opinions públiques perquè és un judici contra l’exercici de l’autodeterminació
Elisenda Paluzie
presidenta de l’anc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona