Política

Sánchez pregunta als que critiquen el diàleg amb Catalunya si la transició hagués estat possible sense dialogar

El president del govern espanyol critica l’excés de “testosterona” d’una oposició “sense escrúpols”

El líder socialista creu que hi ha “tres dretes” que competeixen “per veure qui és pitjor defensant la unitat d’Espanya”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha preguntat aquest diumenge als que “identifiquen diàleg amb una suposada humiliació” si la transició hagués estat possible sense dialogar. En un acte a València per presentar les candidatures a les alcaldies de municipis valencians de més de 20.000 habitants, Sánchez ha defensat que “la democràcia liberal significa respectar la llei i la Constitució, però també dialogar”.

En aquest sentit, ha constatat que hi ha “tres dretes”, en referència a PP, Cs i Vox, que estan “competint per veure qui és pitjor defensant la unitat d’Espanya”. “Perquè no es defensa la unitat d’Espanya confrontant territoris i crispant els espanyols”, ha etzibat.

Segons Sánchez, “hi ha algunes idees d’Espanya on només hi caben uns”, però a la del PSOE “hi cap tothom”. També ha lamentat que hi hagi qui “confon el patriotisme amb dir Viva España”, i ha assegurat que ser un patriota és treballar cada dia perquè a Espanya es visqui millor.

El socialista ha constatat que en una oposició “sense escrúpols” hi ha “molta testosterona”, que “no ajuda a resoldre els problemes, sinó que els agreuja”.

En aquest punt s’ha referit a Veneçuela, i ha criticat que a l’Estat hi hagi una “oposició sense escrúpols que utilitza el dolor del poble veneçolà per atacar un govern que, juntament amb la resta d’Europa, el que està demanant són eleccions democràtiques lliures”.

També s’ha dirigit a Podem, a qui li ha dit que “l’esquerra res té a veure amb Maduro”, sinó que és “l’oposat”.

Sánchez també ha defensat de nou els pressupostos, i ha assegurat que són bons per a Espanya i per a tots els territoris.

Finalment, Sánchez ha rebutjat la nostàlgia de pensar que qualsevol temps passat va ser millor, ja que “el passat no pot ser mai el futur de cap societat”, i ha fet una crida a la mobilització per a les eleccions del 26 de maig amb el vot per a “les forces progressistes” per defensar Espanya “en positiu” i no “en blanc i negre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona