Afirmen a Quart que ja no hi ha marxa enrere cap a la independència

Es va coincidir a destacar en una taula rodona la gran força del moviment social

El camí pot ser més curt o més llarg, però el més important és que s'ha originat un debat social i que el tema de la independència de Catalunya està sobre la taula, segons es va destacar. L'escriptora i diputada d'ERC Maria Mercè Roca va remarcar que «les travessies les fan les persones més fortes», i va aprofitar per animar que en les eleccions vinents al Parlament de Catalunya es votin partits que es defineixin clarament a favor de la independència. Josep Callís es va mostrar convençut que la independència s'aconseguirà, de la mateixa manera que va reafirmar Patrícia Gabancho: «Quan es tasta la llibertat, ni que sigui en somni, és difícil tornar enrere.» Miquel Pairolí va fer un repàs històric que explica el moment actual i Jordi Grau va destacar, en referència a les consultes populars, que «no hi ha res més democràtic que el fet que la gent pugui decidir el que pensa». A l'acte es va passar un vídeo de l'escriptor Matthew Tree, que es mostra convençut que «es poden canviar les fronteres d'Europa». A la taula rodona, es va posar de manifest la importància que els partits polítics es pronunciïn de manera clara sobre el tema de la independència.

L'alcalde de Quart, Quim Cufí, va destacar la importància de la iniciativa popular que hi ha al municipi, en relació amb el tema de les consultes.

Gran acte avui a Girona

d.V

L'Auditori Palau de Congressos de Girona serà avui a partir de les 12 h l'escenari de l'acte d'inici de campanya per a les consultes populars sobre la independència d'aquest 25 d'abril. En l'acte està previst que hi intervinguin l'actor Joel Joan, l'escriptor Alfred Bosch i el diputat flamenc Jan Jambon. Després dels parlaments hi haurà l'actuació musical de la Companyia Elèctrica Dharma. L'acte és una activitat conjunta de Girona, Salt, Fornells, Quart, Aiguaviva, Vilablareix i Sarrià de Ter. El començament de campanya simbolitza la importància que una capital com ara Girona faci la consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona