Política

ERC i Sobiranistes negocien un acord també a Barcelona

Tancada la llista al Congrés amb Joan Josep Nuet a les files republicanes, ERC vol un tàndem de Maragall amb Alamany

EUiA ratifica l’acord amb Catalunya en Comú en contra del pas de Nuet

ERC i la plataforma Sobiranistes, sorgida al si de Catalunya en Comú, negocien un acord global que aniria més enllà del Congrés i que podria portar Elisenda Alamany a fer tàndem amb Ernest Maragall a Barcelona. Seria el pas culminant per escenificar un acord estratègic d’ERC amb els crítics de Catalunya en Comú després que el diputat d’aquesta formació, Joan Josep Nuet, ja ha acordat anar en un dels primers cinc llocs de la llista que encapçala Oriol Junqueras a les eleccions del 28-A al Congrés dels Diputats.

Fonts de totes dues formacions confirmen la negociació, però adverteixen que res està tancat i des del nou partit d’Alamany, Nova, es vol deixar clar que no hi haurà integració a la llista de Maragall si no es tanca un acord estratègic global. De fet, en aquest camí, Nova està disposada a fer gestos que visualitzin l’inici d’un camí junts amb ERC, però recelen de jugar el paper protagonista d’Alamany si no es concreta una estratègia comuna pensant també en les futures eleccions catalanes. La confirmació de les negociacions arriba després que s’hagi tancat la integració del diputat Joan Josep Nuet a la llista d’ERC al Congrés. Alamany i Nuet comparteixen Sobiranistes, la plataforma crítica del comuns, però l’acord amb ERC s’ha negociat directament amb Nuet, líder de Comunistes, un dels partits integrats a EUiA. Tot i que Sobiranistes ha negociat i dona suport al pas de Nuet, fonts de la plataforma defensen que parlar de Barcelona suposa una altra fase i un compromís de fons que vagi més enllà de les llistes.

El pas de Nuet és resultat de la negociació pròpia de Comunistes amb ERC. L’encara diputat de Catalunya en Comú també és coordinador general d’EUiA, que ahir al vespre decidia mantenir el seu acord amb Catalunya en Comú per impulsar la llista liderada al Congrés per Jaume Asens i integrada també per Joan Mena, el portaveu del partit i fins ara company de militància de Nuet a EUiA.

Aquesta formació integrada a Catalunya en Comú decidia ahir ratificar l’aliança malgrat l’acord del seu coordinador general, Joan Josep Nuet, amb ERC. A més, EUiA aprovava donar suport explícit a la candidatura a la revàlida de l’alcaldessa Ada Colau. El mateix Nuet anunciava a la militància que no es tornarà a presentar al càrrec de coordinador en l’assemblea nacional que la formació vol celebrar un cop finalitzat el cicle electoral d’espanyoles, europees i municipals. A més, Nuet avançava que podria abandonar el càrrec abans de l’assemblea.

Respecte al futur com a diputat de Catalunya en Com, aquesta formació no preveia ahir prendre cap decisió fins que ERC i el mateix Nuet no confirmin la seva integració a la llista republicana, un extrem que es podria fer públic avui quan ERC ha d’aprovar definitivament les llistes al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona