Política

La Fundació Princesa de Girona se’n desdiu i els reis no vindran al juny a Girona

L’entitat, que fa tres mesos ja va decidir traslladar els premis d’aquest any a Barcelona i al novembre, suspèn ara la reunió del patronat prevista a Girona

Tres mesos després que la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) anunciés que els premis d’aquest any es lliurarien a Barcelona el mes de novembre per celebrar els seus 10 anys –i no a Girona al juny com en els nou anys anteriors–, l’entitat ha decidit suspendre la reunió del patronat que sí que s’havia decidit mantenir a Girona al juny i que havien de presidir els reis espanyols, Felip VI i Letícia.

Els estatuts de la FPdGi marquen que s’han de fer dues reunions del patronat a l’any. Tradicionalment una s’ha fet al juny a Girona, coincidint amb l’entrega de premis, i s’ha centrat a aprovar els comptes anuals de l’entitat, i l’altra es fa al desembre a Madrid, destinada a tractar “temes de més contingut, com ara els plans d’actuació”, segons van explicar ahir fonts de la fundació. Aquestes fonts expliquen que les “agendes complicades” dels 88 patrons feien preveure que aquest any no hi hauria un bon quòrum a la reunió de Girona, en no coincidir amb l’entrega de premis, i per això s’ha optat per suspendre la trobada i que els comptes s’aprovin per delegació de vot. En canvi, la reunió habitual del desembre a Madrid s’avançarà al novembre i es farà a Barcelona coincidint amb l’entrega de premis.

Cal destacar que quan el patronat va decidir en la reunió del desembre passat traslladar l’entrega de premis a Barcelona i fer-la al novembre, també va “aprovar mantenir les pròximes reunions del patronat del 2019, al juny a Girona i a finals de desembre a Madrid”, segons el comunicat de premsa fet públic llavors.

LA DATA

11.2019
és el mes que la FPdGi celebrarà el seu desè aniversari amb “un gran esdeveniment” a Barcelona.

LA XIFRA

88
patrons
té la fundació, una entitat creada ara fa 10 anys per fomentar l’emprenedoria entre els joves.

Sense una decisió presa amb vista al 2020

Fonts de la fundació van deixar clar ahir que encara no hi ha presa una decisió amb vista als premis del 2020. “Ara estem en una situació excepcional, no pel país, sinó pel desè aniversari, després es decidirà. Encara no està pensat”, van assenyalar.

Van reconèixer, però, la dificultat de trobar un espai prou gran per celebrar-ho mentre l’Ajuntament de Girona els continuï negant l’ús de l’auditori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona