Política

En Comú Podem diu que són una garantia de la defensa de la Costa Brava

El 28-A, la llista de la formació a les comarques gironines l’encapçalarà Joan Luengo, seguit de Natividad Sánchez

Al Senat, la número 1 serà Gemma Triedo

“Apostem per polítiques d’esquerres, ecologistes i feministes, per poder avançar en drets i llibertats.” Són alguns dels eixos que va destacar ahir Joan Luengo, que encapçalarà la candidatura al Congrés dels Diputats de Catalunya en Comú-Podem per les comarques gironines, en les eleccions generals de l’abril. A l’acte de presentació dels membres de la llista, que es va celebrar ahir a la tarda a Girona, hi va assistir el número 1 per Barcelona el 28-A, Jaume Asens, que va subratllar que són “la garantia de la protecció de la Costa Brava, ja que som l’única candidatura obertament ecologista”. “Les comarques gironines són l’exemple d’un desgovern català, que ha acceptat la destrucció del territori, i d’un govern de l’Estat, que no ha sabut reaccionar”, hi va afegir. Paral·lelament, la número dos al Congrés de Catalunya en Comú-Podem per Girona, Nati Sánchez, va indicar que tenen la voluntat “de revalidar i ampliar” els resultats dels comicis espanyols del 2015 i el 2016, quan en cadascuna de les ocasions van obtenir una representant d’entre els 6 diputats gironins. “En els darrers tres anys, el partit ha treballat per portar al Congrés temes com ara el de la millora de les infraestructures a la demarcació, la protecció de la Costa Brava, i també la defensa de polítiques socials que millorin la vida de tots els ciutadans i ciutadanes”, va assenyalar Sánchez.

“Som el vot més útil”

Joan Luengo és regidor a l’Ajuntament de Banyoles. Considera que “les comarques gironines han de ser decisives per aturar la dreta i apostar per un govern d’esquerres que raoni i faci avançar el país”: “El vot més útil és el de Catalunya en Comú-Podem, ja que, a diferència del PSC, nosaltres no pactarem amb Ciutadans. I a diferència de la resta de forces polítiques catalanes, venim a governar i no a bloquejar”.

L’acompanyarà com a número dos Nati Sánchez, de Santa Cristina d’Aro, professora de ioga i estudiant de dret i ciències polítiques. En tercer lloc, la politòloga Maria Monge, seguida de l’arquitecte tècnic Jordi Còrdoba, de Girona; la veïna de Palol de Revardit Inma Montrey, llicendiada en filologia germànica, i Miguel E. García, treballador de l’administració pública i cap de llista per Lloret en Comú. La candidatura pel Senat l’encapçalarà Gemma Triedo, de Girona i activista en l’àmbit sanitari. De dos, la veïna d’Hostalric Marta Domènech i, en tercer lloc, el regidor i alcaldable de Canviem Salt, Wilder Palacio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona