Política

Pedro Torres

Candidat de La Vall d'Aro En Comú

“Volem una millor atenció a la ciutadania”

“Hauria de ser la punta de la tecnologia i de la promoció econòmica”

“Volem promocionar el comerç de proximitat”

Pedro Torres, nascut el 1960, és auxiliar diplomat de farmàcia, també amb estudis de magisteri. Va venir-hi a viure amb 25 anys, però va arribar a Platja d’Aro per motius de feina amb 13.

Pedro Torres repetirà, per cinquena vegada, com a cap de llista d’ICV a Castell-Platja d’Aro. Fa gairebé 18 anys que està implicat en el projecte.

Què caracteritza el seu programa electoral?
El nostre programa es caracteritza per l’atenció a les persones i tot el que ho forma. Hem treballat en un estudi socioeconòmic que ens marqui el perfil de cada un dels ciutadans i sobretot de les famílies del municipi. Posteriorment, per tal d’afavorir en tot moment les classes més desfavorides, aquest estudi el traspassarem a impostos o a ordenances. És important que els ciutadans puguin accedir a conèixer les taxes a través d’internet o d’altres vies sense haver de fer esperes a serveis socials i, òbviament, sense haver-ho d’exposar en públic.
Quins altres temes tracten?
Independentment d’això, també treballarem en projectes i programes que fomentin la inserció laboral i de formació a col·lectius com ara el jovent, les dones i les persones que superin els 45-50 anys que es quedin sense feina.
Han pensat en la gent gran?
Lògicament, volem apostar i innovar amb un espai de salut en què puguem atendre totes aquelles persones dependents. Amb això, tenim la intenció d’ajudar les famílies, siguin els fills o qualsevol de les persones que en tenen cura, a poder desenvolupar la seva vida normal, laboral i de treball. En aquest espai, s’hi podran estar a les hores que creguin convenients i a uns preus subvencionats.
En altres ocasions, han parlat de traslladar l’ajuntament.
Sí, i és un dels principals projectes polítics que tenim. Volem traslladar l’ajuntament a la Masia Bas, creant-hi un conjunt de serveis d’atenció a la ciutadania, començant pel mateix ajuntament. Hi podem tenir des de l’àrea de Serveis Socials i l’àrea de Joventut fins a l’arxiu municipal, el registre i tot un seguit de serveis. L’espai de la Masia Bas és adequat, fàcil, accessible, net i transparent. A més, està situat en una zona de fàcil aparcament i totalment connectat amb tot el municipi.
Han parlat ja d’esports?
A Castell d’Aro volem apostar per una bona ciutat esportiva. També per una cosa que s’està desenvolupant en molts llocs del nord d’Europa que és el turisme esportiu.
I de s’Agaró?
Al nostre programa no ens oblidem de s’Agaró. Creiem que hauria de ser la punta de la tecnologia i de la promoció econòmica. Volem apostar per un espai que serveixi de llançadora d’empreses. Aquest espai reconeixeria tot allò que surti del coworking que s’inaugurarà d’aquí a poc temps a Platja d’Aro. Volem que el màxim nombre de projectes siguin una realitat i que no es quedin en una simple idea. A s’Agaró també hi ha d’haver un servei d’atenció a la ciutadania.
Es depèn massa dels mesos d’estiu?
D’aquí ve el nostre lema 365 al teu costat. Un altre dels temes que volem tractar és un pla dinamitzador del passeig marítim. Tenim un dels millors passejos de la Costa Brava, i és una llàstima que a partir del setembre no s’utilitzi. Hem de fer tot el possible perquè es faci servir tot l’any. Però això serveix per a tot, no només per al passeig.
Parla del comerç?
Entre d’altres, també faig referència al comerç. Volem promocionar el comerç de proximitat a través de mesures de dinamització. Les franquícies s’estan menjant aquest mercat. Això no vol dir que no acceptem les franquícies, però creiem que cal un programa que ajudi els autònoms i autònomes que vagin creant més comerços de proximitat.
Tenen alguna idea nova per a Castell-Platja d’Aro?
Estem pensant a crear un pla especial de protecció a la pagesia. Volem protegir costi el que costi el poc espai de la Vall d’Aro. La pagesia és un motor de promoció econòmica que volem que no es perdi. Seria una vertadera llàstima deixar perdre un sector que resulta tan productiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona