Política

Forn demana sortir de la presó per formar part d’un col·legi electoral del 28-A

La Junta Electoral central ha citat l’anterior conseller d’Interior per presidir una mesa

La seva dona, Laura Masvidal, explica que ja han presentat una petició al Suprem i confia que aquesta vegada no la bloquegi

El conseller d’Interior destituït i cap de llista de JxCat a les municipals per Barcelona, Joaquim Forn, en presó preventiva per l’1-O, ha demanat al Tribunal Suprem (TS) espanyol poder sortir de la presó per formar part d’un col·legi electoral del 28-A. La família va rebre el passat dimecres una citació de la Junta Electoral convocant-lo a fer de president d’una mesa de les properes eleccions generals espanyoles.

En una entrevista a Rac 1, la seva dona, Laura Masvidal, ha explicat que després de rebre la citació van presentar “immediatament” un escrit perquè Forn pugui sortir de la presó. Masvidal ha dit que no sap com ho han plantejat els advocats però ha confirmat que “ja està gestionat”.

Masvidal ha recordat que fins ara els tribunals han rebutjat sistemàticament totes les seves peticions de sortir de presó preventiva.

En aquest sentit, ha indicat que “anem demanant llibertat cada pocs dies perquè el senyor Marchena ho tingui sobre la taula. A veure si un dia, dormint, li ve la llum i els la vol donar”. Masvidal confia que Marchena consideri que la citació per presidir una mesa és un bon motiu per deixar-lo en llibertat.

En la seva opinió, el seu marit hauria de poder sortir per presidir la mesa, ja que té “els drets i deures polítics intactes” i formar part d’un col·legi és el resultat d’un “sorteig aleatori”.

Masvidal ha revelat que la setmana passada Forn es va trobar “molt malament” i s’ha queixat que no és el mateix que vagi al judici amb les condicions que estan que si estiguessin fora de presó. Que poguessin participar de la campanya electoral seria “ideal”, ha reblat.

Forn, que actualment està empresonat al centre penitenciari de Soto del Real (Madrid), és un dels dotze presos polítics independentistes processats en la causa de l’1-O que jutja el Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona